Haberler

"Çocuklarımızla Helalleşmeden Uyuyamıyoruz"

Düşen 150 tonluk kayanın bir kişinin ölümüne yol açtığı Yeşilhisar ilçesine bağlı Başköy'de evler boşaltıldı.

Düşen 150 tonluk kayanın bir kişinin ölümüne yol açtığı Yeşilhisar ilçesine bağlı Başköy'de evler boşaltıldı. Ölüm korkusuyla yaşadıklarını söyleyen köylüler, "Çocuklarımızla helalleşmeden uyuyamıyoruz" dedi.

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan 3 bin yıllık Başköy'de kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle vatandaşlar evlerini boşalttı. En son 30 yaşındaki Bayram Atuman'ın 150 tonluk kayanın altında kalarak hayatını kaybetmesinin ardından, ölüm korkusuyla yaşayan vatandaşların afet evleri yapılana kadar Kızılay'ın tahsis ettiği çadırlarda konaklayacağı öğrenildi.

"Taşın, kayanın altında yaşıyoruz" diyerek korkularını dile getiren köylüler, "Bir taş düşse hop oturup hop kalkıyoruz. Dışarı çıkıp, 'Acaba hangi komşunun üzerine taş düştü?' diye bakıyoruz. Bir an önce evlerin yapılmasını bekliyoruz. Çadıra başımızı sokarız o kadar. Çadırlar ihtiyacımızı gidermez ama mecburuz" diye konuştu.

Her sabah kalktıklarında Allah'a şükrettiklerini söyleyen köylüler, "Sabahları kalktığımızda, 'Üzerimize kaya gelmemiş' diye Allah'a şükrediyoruz. Biz kurbanlık koyun gibiyiz. Kaya gelirse bir yere kaçamayacağız. Akşam olduğunda çocuğumuzla helalleşmeden yatamıyoruz. Bir an önce evlerimiz yapılsın istiyoruz" şeklinde konuştu.

Genç kızlar da artık psikolojilerinin bozulduğunu söyleyerek, "8 kişilik aileyiz. Çadır vermişler. Yarısı mutfak olacak. Biz orada nasıl yaşayacağız? Nasıl bir hayat kuracağız? Benim psikolojim iyice bozuldu. Kayalıktan korkuyoruz, uyuyamıyoruz. Ölmek istemiyoruz" dedi.

Yeşilhisar Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise, bölgenin afet bölgesi olduğunu belirterek, "Köy etap etap boşaltılıyor. Kaya düşmeden önce ilk iki etap için evler yapıldı. Üçüncü etap için ise vasıf değişikliğinin yapılması bekleniyor. Başköy'deki vatandaşlar süreç tamamlanınca zaten kalıcı konutlara yerleştirilecek" dedi.

Olayda hayatını kaybeden Bayram Atuman'a da yer gösterildiğini ve evinin daha önceden teslim edildiğini bildiren Yaşar, "Vatandaşımız olay meydana geldiği sırada alet almak için eski evlerinin altında bulunan mağaraya girmiş. Çıktığında da olay meydana gelmiş" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yeşilhisar Kızılay Kayseri Başköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title