Haberler

Çocuk Halk Oyunları Nazilli'yi Gürcistan'da Tanıtacak

Nazilli Belediyesi'nin 38 kişilik Çocuk Halk Oyunları Ekibi Gürcistan'da yapılacak olan Halk oyunları festivaline katılacak.

Nazilli Belediyesi'nin 38 kişilik Çocuk Halk Oyunları Ekibi Gürcistan'da yapılacak olan Halk oyunları festivaline katılacak.

Gürcistan'da yapılacak olan halk oyunları festivaline katılmak için geçtiğimiz gün Nazilli Belediyesinin Küçükler Halk Oyunları ekibi çok katlı otoparktan uğurlandı. Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Necdet Pekel sorumluluğunda Nazilli'den ayrılan 38 kişiden oluşan gurup Gürcistan'ın Geleneksel Halk Oyunları Festivalinde Nazilli'yi temsil edecekler. 2-5 Haziran 2012 tarihleri arasında Gürcistan'da 5 gün sürecek festivalde Nazilli Belediyesi Küçükler Halk Oyunları ekibi kendi yöresel giysileri ile yöresel oyunlarımızı tanıtacaklar. Gürcistanlı çocukların aileleri tarafından misafir edilecek olan ekip oyuncuları kaldıkları evlerde de kültür alışverişinde bulunma imkanına sahip olacaklar. Çok katlı oto parktan Nazilli Belediyesi otobüsü ile Gürcistan'da festivallere katılmak için 5 günlüğüne yola çıkan Belediye Halk Oyunları Çocuk gurubu aileleri tarafından gözyaşları ile uğurlandı. Ailelerinden 5 gün ayrı kalacak olan çocuklar bir yandan burukluk yaşarken bir yandan da başka bir ülkeye gitmenin sevincini yaşadılar. Çocuklarına uğurlamaya gelen anne-babalar da çocuklarıyla gurur duyduklarını, çocuklarının Nazilli'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını ifade ettiler.

"TANITIM ŞART"

Ülkeler arasında bu tür kültürel ve sosyal etkinliklerin her zaman fayda getireceğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık: "Bu tür sosyal ve kültür etkinlikleri düzenlemesi, ülkeler arasındaki ilişkilerin sağlamlaşmasını katkı sağlaması açısından çok önemlidir. Bu tür etkinlikler ülkemizin ve bölgemizin tanıtımını sağlar. Yurt içinde ve yurt dışında yapılan tüm etkinliklere katılarak ülkemizi ve kendi yerleşim bölgelerimizi en iyi şekilde tanıtmalıyız. Bu sayede çocuklarımız başka kültürleri tanıma fırsatı bulurken yurt dışında da güzel ilişkiler kurarak yurtdışında tanıdıkları arkadaşlarıyla kalıcı dostlukların temelini atıyorlar" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürcistan Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title