Haberler

Çin Müsteşarı Jıan, Vali Aksoy'u Ziyaret Etti

"2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında Samsun'da gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Yu Jian, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

"2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında Samsun'da gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Yu Jian, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Ziyarete Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Yu Jian'nın yanı sıra, Çin Halk Cumhuriyeti Müsteşar Şefi Yıldız Berkkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Şube Müdürü Sait Alkan ve Yerel Tarih ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Musa Orhan katıldı.

Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerde önemli mesafeler alındığını belirten Vali Hüseyin Aksoy, "2012 yılı Çin Kültür Yılı olarak ilan edildi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Samsun'da da bu akşam Çin'den gelen bir gösteri grubunun gösterileri olacak. Bu kültürel etkinliklerle ülke insanlarının birbirlerine yakınlaşması daha iyi bir noktalara getirilecek. İleriki dönemlerde de ticari anlamla yürütülen ilişkiler, kültürel alanlarda farklı boyutlarda da devam edecek. Özellikle Türkiye ve Çin arasında güzel ilişkiler ve ticari alanlarda önemli mesafeler aldındı. Kültürel alanda bunların devam etmesi ve önümüzde ki dönemlerde bunun turizm alanında da gelişmesini diliyoruz. Çin halkının kültür turizmine önem verdiğini biliyoruz. Samsun'da Çinli turistleri görmekten de mutluluk duyacağımızı bildirmek istiyorum" dedi.

İki ülke arasındaki kültür ve eğitime önem verdiklerini ifade eden Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Yu Jian, "Türkiye'ye 2009 yılında geldim ve hemen Samsun'da geldim. Burada OMÜ'de bir şölene katıldım. Burada Çince eğitimi başlatıldı ve çok talep oldu. Geçen 2-3 yıl içersinde buraya burslu öğrenciler de geldi ve burada Türk dili ve edebiyatını öğreniyorlar. İlerleyen zamanda da Çin'den buraya turistler gelebilir. Hem burada eğitim, kültür ve sosyal alanında bir köprü kurabiliriz. Bence kültür halk ve ülkeler arasındaki alışverişin temelidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Yu Jian'a Kız Olgunlaşma Enstitüsü'nün yaptığı el sanatı tabak ve Samsun'u tanıtan kitap hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title