Haberler

Çin'de Fitov Tayfunu Alarmı

Ülkenin doğusunda on binlerce balıkçı teknesi geri çağırıldı

Çin'in özellikle doğu kesimlerini etkisi altına alması beklenen Fitov tayfunu nedeniyle Fucien ve Cıciang eyaletlerinde kırmızı alarm verildi.

Çin Denizcilik otoriteleri bu yıl ülkeyi vuracak 23'üncü tayfun olan Fitov'un yarın doğu eyaletlerine ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Ülkenin doğusundaki Fucien ve Cıciang eyaletlerinin kıyılarında suların iki metreye kadar yükselmesi beklenirken, Güney Çin Denizi'ndeki ihtilaflı adalar olan Diaoyü adaları etrafında dalgaların 10 metreye kadar yükselebileceği kaydedildi.

Yetkililer, iki eyalette 65 bin balıkçı teknesine limana dönmesi yönünde çağrıda bulundu.

Fucien Meteoroloji İdaresi, Fitov tayfununun sahildeki Fuding kentinden 360 kilometre mesafede olduğunu ve 15-20 kilometrelik bir hızla yaklaştığını duyurdu.

Cıciang, Fucien ve Ciangşi eyaletlerinde tayfunun rotasında olan 35 hızlı tren hattında hizmetin durdurulduğu kaydedilirken, Cıciang eyaletindeki Vıncou kentinde 27 uçuşun iptal edildiği bildirildi. - Pekin

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title