Haberler

Çiğli Seçiminde Parti İçi Oyunlar

Çiğli'deki Başkanlık Seçimi CHP Oylarının Bölünmesi Nedeniyle Olaylı Geçti. CHP Yönetimi Şeref Bektaş'ı Önerdi, AKP'lilerin Oylarıyla Metin Solak Seçildi.

Çiğli’deki başkanlık seçimi CHP oylarının bölünmesi nedeniyle olaylı geçti. CHP yönetimi Şeref Bektaş’ı önerdi, AKP’lilerin oylarıyla Metin Solak seçildi.

ENSARİ Bulut’un ölümünün ardından boşalan Başkanlık koltuğuna oturacak olan yeni başkanın belirleneceği meclis toplantısı olaylı geçti. Pazar akşamı alınan CHP grup kararına rağmen, son anda adaylığını açıklayan Metin Solak, üçüncü turda AKP’lilerin desteğini alarak 16 oyla Çiğli’nin yeni Belediye Başkanı seçildi. CHP Grubunun adayı olarak seçime giren Şeref Bektaş ise 14 oyda kaldı.

ADAYLAR ÇIKTI

Çiğli Belediyei Meclis Toplantısı sakin başladı. CHP’nin grup kararı ile aday gösterdiği Meclis Üyesi Şeref Bektaş tek aday olarak seçime girerken, AKP grubu da sürpriz yaparak Grup Başkanvekili Sıddık Soysal’ı başkan adayı gösterdi.  CHP Grup Başkanvekili Ali Karabay, CHP grubunda aldıkları kararla Şeref Bektaş’ı aday olarak gösterdiklerini söyledi. Bu açıklama, yaşanan tartışmaların fitilini ateşledi.

USUL HATASI VAR

Karabay’ın sözlerine ilk tepki AKP’li üye İrfan Eskin’den geldi. Eskin, gizli oylama ile yapılan seçimlerde grup kararı ile aday gösterilmesinin yanlış olduğunu belirterek, usul hatası yapıldığını iddia etti. Eskin, aday olmak isteyenlerin sözlü olarak adaylıklarını açıklamaları gerektiğini dile getirdi. CHP’li Metin Solak da grup kararı alınamayacağını belirtti.

SOYSAL ADAY OLDU

AKP Grup Başkanvekili Sıddık Soysal ise başkan adaylığı için grup kararının olamayacağını tekrarladı. Soysal, AKP adına Başkan adayı olduğunu sözlü olarak açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Ali Karabay’ın konuşması sırasında meclis salonunu terk eden Metin Solak, ilk tur oylama öncesi salona gelerek sürpriz bir şekilde başkanlığa yeniden aday olduğunu divana iletti. Solak’ın adaylık kararı üzerine Meclis Başkan Vekili Hüseyin Benzer oturuma ara verdi.

PARTİYİ BÖLÜYOR

Meclis üyelerinin salonu terk ettiği sırada izleyici sıralarında oturan CHP’li eski Meclis Üyesi Nevzat Yıldırım, adaylığını açıklayan Metin Solak’ın yanına gelerek, “Grup kararını bozdun. Partiyi bölüyorsun” diyerek Solak’ı itti. CHP’liler arasında bir anda kargaşa yaşandı ve bazı partililer birbirinin üzerine yürüyerek sözlü sataşmalarda bulundu. Güçlükle salonu terk eden Metin Solak, odasına giderken “Kafama sıkarım yine de adaylıktan vazgeçmem” dedi.

İKNA EDEMEDİLER

Solak’ın ardından odaya giren İl Başkan Rıfat Nalbantoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Nalbantoğlu ve Kocaoğlu, başkanlığa aday olduğunu söyleyen Solak’ı çekilmeye ikna edemedi. Meclise yarım saat ara verildi. Yeniden oylama için meclis üyeleri salona alındı. Meclisi izlemek isteyen vatandaşların salona alınmayacağının duyurulması üzerine salon girişinde kargaşa yaşandı. Yeni Asır Gazetesi muhabiri Fatih Yapar tartaklandı. Salona ziyaretçilerin girmesine izin verilmedi.

 FENALIK GEÇİRDİ

İlk tur için yapılan oylamada 20 CHP, 11 AKP’li meclis üyesi oy kullandı. CHP’li Şeref Bektaş 13, AKP’li Sıddık Soysal 11, CHP’li diğer aday Metin Solak 5 oy alırken, iki oy da boş kullanıldı. İkinci tur oylama öncesi CHP meclis üyesi Muhlis Yıldırım fenalaştı. 112 Acil Servisi’nin müdahalesi üzerine hastaneye kaldırılan Yıldırım ikinci tur oylamaya katıldı. İkinci tur sonunda Şeref Bektaş 12, Sıddık Soysal 11, Metin Solak 7 oy alırken, 1 oy da boş çıktı. Üçüncü tur öncesi oturuma on dakika ara verildi. Her iki parti grubu da kendi arasında toplandı. Üçüncü tur için meclis salonuna geçilmesinin ardından AKP’nin adayı Sıddık Soysal, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

OYLAMA YAPILIYOR

AKP adayı Soysal’ın başkan adaylığından çekilmesi üzerine üçüncü tura, CHP adayları Şeref Bektaş ve Metin Solak katıldı. AKP’li üyelerin de desteğini alan Metin Solak, kullanılan 31 oyun 16’sını alarak Çiğli Belediyesi’nin yeni Başkanı oldu. Bektaş 14 oyda kaldı, bir oy da boş çıktı. Yeni Başkan Solak, grup kararına karşı aday çıkmasının yanlış olmadığını belirterek, kendisine destek verenlere teşekkür etti. AKP grubunun kendisine destek verdiğini doğrulayan Solak, Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun kendisini tebrik etmeden gitmesine ise cevap vermedi.

DİSİPLİN İMASI

CHP İzmir il Başkanı Rıfat Nlbantoğlu, Çiğli Belediye Başkanı seçilen Metin Solak’ı tebrik etmeden meclisten ayrılırken, şunları söyledi: “Partimiz bir eğilim yoklaması yaptı ve bu yoklamadan da Şeref Bektaş aday olarak çıktı. Partimizin verdiği karar dışındaki hiçbir karar beni memnun etmez. Solak, AKP’nin desteğiyle seçildi. Eğilim yoklamasında aday değildi. Orada oynadı, burada aday oldu. Partimizin tüzüğü açık, gerekeni yapacağız, değerlendiriyoruz.”

CHP içindeki bölünmeyi gören AKP’li meclis üyeleri, grup kararına karşı çıkarak aday olan Solak’ı CHP’lilerden daha fazla oy vererek, başkanlık koltuğuna oturttu.

Biz krizi çok iyi yönettik

AKP Çiğli İlçe Başkanı İlyas Eroğlu, “Metin Solak AKP’ye geçmek isterse değerlendiririz ama bizim bir teklifimiz olmaz” dedi. AKP Grup Sözcüsü Sıddık Soysal, ilk iki turda kendi oyunu görmek için aday olduğunu üçüncü turda CHP’den oy alamayacağı için çekildiğini belirterek şunları söyledi:

Tepki olarak rakibine

“Üçüncü turda meclis üyelerini serbest bıraktık. AKP’li üyeler CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP’li meclis üyelerine dayatma yapmasına onları baskı altına almasına tepki göstererek, Şeref Bektaş’ın rakibine destek verdi. AKP olarak krizi iyi yönettik.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title