Haberler

Çiftlikköy Belediye Başkanı Dağ Açıklaması

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, "Mokamp arazisini sosyal tesis yapılması amacıyla kiraya vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, "Mokamp arazisini sosyal tesis yapılması amacıyla kiraya vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Çiftlikköy Belediye Meclisi Mart ayının ilk toplantısının yapıldığı Meclis Toplantı Salonunda Mokamp arazisinin kiraya verilmesi ve ilçedeki ahırların kaldırılması konuları görüşüldü.

Metin Dağ, başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde Mokamp arazisinin kiraya verilmesi konusu ele alındı. Dağ, Mokamp arazisine daha önce otel yapmayı düşündüklerini, ancak meclisin bu konuda görüş birliği içinde olmaması nedeniyle bu projeden vazgeçtiklerini belirtti.

Mokamp'ın bu haliyle ilçeye fayda getirmediğini aksine güvenlik ve bakım gibi sorunlar oluşturduğunu belirten Dağ, şöyle konuştu:

"Ben görevde olduğum müddetçe bu arazinin satılması gündeme bile gelemez. Ancak bu haliyle de sıkıntı yaratıyor. Özellikle kış aylarında güvenlik ve bakım konusunda sıkıntı yaşanıyor. Yaz aylarında da 3 aylığına işletmeye kiralamamız pek fazla bir fayda sağlamıyor. Burayla ilgili bir proje hazırlayıp 3-4 işletmeye kiraya verebiliriz. Balık lokantası, restoran ya da çay bahçesi gibi tesisler olabilir. Tabii bunu yaparken oradaki doğal ortamı bozmayacak güzel bir proje hazırlayacağız."

Meclis üyeleri konuyla ilgili ön proje hazırlanması konusunda görüş birliğine vararak konuyu bir sonraki aya erteledi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise ilçede bulunan ahırların kaldırılmasıydı. Dağ, Sahil ve Siteler Mahallesi'ndeki ahırlarla ilgili kararı geçtiğimiz yıl aldıklarını, diğer mahallelerdeki ahırlara da aynı yasağın getirilmesi gerektiğini belirtti.

Çiftlikköy'ün gün geçtikçe büyüdüğüne dikkati çeken Dağ, "Artık ilçe içerisinde hayvan otlatmak, hayvancılık gibi konulara AB uyum yasaları gereği izin verilmiyor. Biz ilçemizde bunu uygulamak için çalışmalara iki mahallemizden başlamıştık. Şimdi diğer mahallelere de aynı yasağı uygulamamız gerekiyor. Tabii ki bu işle uğraşan vatandaşımızı da düşünüp onları da mağdur etmemeliyiz. Bu konuda çalışma yapılması lazım" dedi.

Yapılan görüşmeler sonrasında diğer mahallelerdeki ahırların kaldırılması için konu, ilgili komisyona havale edildi.

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: Haluk Yüksel - YALOVA

Kaynak: AA / Yerel

Çiftlikköy Metin Dağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title