Haberler

CHP'ye Bunu Sorun!

Güncelleme:

Dersim'i, Tunceli'yi Uçaklar Bombalarken Bu Ükenin Başında Kim Vardı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum mitingleri çerçevesinde Eskişehir'de halka seslendi. Erdoğan konuşmasına CHP ve Genel Başkan'ı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek başladı.

Erdoğan şunları söyledi:

"'Hayır' derken bile ne anlattıkları belli mi? Hayır'ı konuşmuyorlar, Anayasa'yı konuşmuyorlar. Malatya'da kayısıyı, Ordu'da fındığı konuşuyorlar.

Ana muhalefet partisi lideri, Adnan Menderes idamının yanlış olduğunu ifade ediyor. CHP'nin bu noktaya gelmiş olması, ülkemiz adına, demokrasimiz adına sevindiricidir.

CHP mensuplarına şunu söyleyin, Dersim'i uçaklar bombalarken bu ülkenin başında kim vardı onu sorun. CHP'nin insanlık adına, demokrasi adına, bu ülkenin iyiliği adına dikili hiç bir şeyi yoktur.

5 Mart 1962 yılında çıkarılmış bir yasadan bir kaç paragraf aktaracağım. Bazı gazeteciler bizi itham ediyorlar ya, şimdi ki medyaya söylüyorum. Şimdi size tarihi vesikayı açıklıyorum."

Başbakan Erdoğan, 5 Mart 1962'de Anayasa Nizamını, Milli Güvenlik ve Huzuru Bozan Fiiller Hakkında Kanun adı altında çıkarılan 38 sayılı yasadan bahsetti. Bu yasayla, 27 Mayıs darbesini değil açıktan, ima yoluyla dahi eleştirmek suç haline geliyordu. Erdoğan, yasa maddesini okudu:

"27 Mayıs 1960 devrimini zedeliyebilecek şekilde: Bu devrimin neticesi olarak Yüksek Adalet Divanınca veya sair kaza mercilerince verilmiş ve kesinleşmiş olan karar ve hükümleri, söz yazı, haber, havadis, resim, karikatür veya sair vasıta ve suretlerle kötüleyenler, veya üstü kapalı da olsa matufiyeti belli olacak şekilde kötülemeye çalışanlar veya mahkûm edilenlerin mahkûmiyetlerine esas teşkil eden fiillerini, yahut şahıslarını övenler veya neticelenmiş hazırlık, ilk, son tahkikat veya infaz safhalariyle ilgili resim, hatırat, röportaj yapanlar veya beyanat verenler bir yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır."

Başbakan Erdoğan, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:

"Kanun vesikasının altında Malatya Milletvekili, CHP'nin Genel Başkanı Sayın İsmet inönü'nün imzası var. 'Darbeler hep CHP'nin iktidar olmasını engellemek için yapıldı' diyorlar. Peki Başbakan olan Nihat Erim CHP'li değil miydi? Silivri'deki süreci adım adım takip eden, Ergenekon'un avukatlığını yapanlar bunlar değil mi? 1961 darbe anayasasına karşı kullanılan "'hayır'da hayır vardır'" sloganını şimdi kalkmış darbecilerin yargılanmasının önünü kesmek için kullanıyor."

Kaynak: Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title