Haberler

"CHP'nin Çizgisinde Kırılma Yok"

Baykal, Çarşaflı Katılımların CHP'nin Çizgisinde Kırılganlığa Yol Açmayacağını Belirtti. CHP'ye Katılan İnsanların da CHP'nin Çizgisini Bilerek Geldiğini İfade Etti.

CHP Genel Başkanı Baykal, çarşaflı katılımların CHP'nin çizgisinde kırılganlığa yol açmayacağını belirtti. CHP'ye katılan insanların da CHP'nin çizgisini bilerek geldiğini ifade eden Baykal, çarşaflı katılımları eleştiren İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat içinse, "Bazı arkadaşlarımızın farklı düşünceleri olabilir" demekle yetindi.

CHP MYK toplantısı Genel Başkan Baykal başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin AB üyelik süreci ve güncel gelişmeler ele alındı. Edinilen bilgilere göre, CHP Lideri Baykal toplantıda, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile yediği yemeğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yemeğin, kendisi için verimli geçtiğini ifade eden Baykal, yemekte, Türkiye'nin AB süreci, ekonomik kriz ve genel değerlendirmeler yapıldığını kaydetti.

MYK toplantısında, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini değerlendiren Baykal, "Türkiye'nin önüne hedef konulmadıkça ve üyelik için tarih verilmedikçe reformları hızlandırmak mümkün değildir. Belirsizlik ortamının ortadan kalkması lazım. Yeni heyecan şart. Bu tam üyelik için tarih verilmeli" dedi.

Toplantıda, Baykal'ın çarşaflı vatandaşların CHP'ye katılmasına ilişkin tartışmaları değerlendirdiği de ifade edildi. CHP'nin türbanla ilgili tavrının belli olduğunu ifade eden Baykal, kamusal alan ayrımına dikkat çekti. Baykal, Kamusal alan dışında insanların nasıl isterlerse öyle giyinebileceklerini vurguladı. Söz konusu katılımların CHP'nin çizgisinde kırılganlığa yol açmayacağının altını çizen Baykal, CHP'ye katılan insanların da CHP'nin çizgisini bilerek geldiğini kaydetti. Söz konusu katılımlara olağanüstü anlam yüklenmesini eleştiren Baykal'a MYK üyelerinin de destek verdiği belirtildi. Baykal, çarşaflı katılımları eleştiren İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat içinse, "Bazı arkadaşlarımızın farklı düşünceleri olabilir" demekle yetindi. (ANKA)

(ÇAĞ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title