Haberler

Chp'nin Arap Baharı Toplantısı 28-29 Nisan'da İstanbul'da

CHP'nin "Değişen Mevsimler: Arap Halklarının Demokrasi ve Özgürlük Yürüyüşü" konulu konferansı, 28-29 Nisan günleri İstanbul'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile yapılacak.

CHP Basın Birimi'nden verilen bilgilere göre, konferansa Libya, Tunus, Fas, Filistin, Cezayir, Bahreyn, Mısır, İran, Irak, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan, Moritanya, Umman, Arap Ligi, KKTC, ABD ve AB Ülkelerinden hükümet yetkilileri, kanaat önderleri, akademisyenleri ve STK temsilcileri katılacak. İki günlük konferans, Le Meridien Etiler Otel'de 28 Nisan Cumartesi günü saat 10.30'da açılış konuşmaları ile başlayacak. Ardından, "Arap Baharı'nı yönlendiren değişim dinamikleri" ve "Ekonomik bahar için imkanlar: Arap Baharı ülkelerinde adil bölüşüm, istihdam ve eşit fırsatlar" başlıklı iki panel gerçekleştirilecek.

Konferansın ikinci günü olan 29 Nisan Pazar ise, "Baharın düşünce ve amaçlarını yaymak: Teknoloji, medya ve sosyal medya" konulu bir panel yapılacak. Konferansın ardından ortak bir bildiri de yayımlanacak. Konferansa paralel olarak bir de "Gençlik Çalıştayı" gerçekleştirilecek. Gençlik çalıştayında, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Gençlik Hareketleri" ve "Arap Baharında Gençliğin rolü ve Ortak Deklarasyon" konuları tartışılacak.

Öte yandan, konferans öncesinde, bilgilendirme amaçlı 27 Nisan Cuma günü saat 14.30'da yine Le Meridien Etiler Otel'de, basın toplantısı yapılacak. İki günlük konferansın Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça canlı ses yayını da sağlanacak. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title