Haberler

CHP Milletvekilleri, Güneydoğu'ya Gidiyor

Meltem Yılmaz - CHP milletvekilleri, 5 gün sürecek Şanlıurfa gezisine çıkıyor.

Meltem Yılmaz - CHP milletvekilleri, 5 gün sürecek Şanlıurfa gezisine çıkıyor. Şanlıurfa'nın ilçelerinde temaslarda bulunacak, burada ailelerin yanında kalacak. "Barış istiyoruz" mesajı verecek olan milletvekilleri, Diyarbakır, Hakkari, Van, Kars'ta da program düzenlemeyi planlıyor.

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Gülseren Onanç, CHP İstanbul Milletvekilleri Müslim Sarı, Mahmut Tanal, Binnaz Toprak, Aykut Erdoğdu ve Sedef Küçük, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in de bulunduğu heyet, yarın ilk olarak Gaziantep'e hareket edecek. CHP Gaziantep İl Merkezi'ni ziyaret edecek heyet, ardından Şanlıurfa'ya geçecek.

Milletvekilleri, 10 Nisan Çarşamba günü emniyet teşkilatının kuruluş etkinliklerine katılacak. Heyet, aynı gün Balıklıgöl'ü, Kapalıçarşı'yı, Hazreti Selahattin Eyyübi Türbesi'ni ziyaret edecek, Harran ilçesinde temaslarda bulunacak.

Heyet, 11 Nisan Perşembe günü Şanlıurfa'nın kurtuluşu etkinliklerinde bulunacak, daha sonra sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacak, Karaköprü CHP İlçe örgütünü, Karaköprü'deki köy ve mahalleleri, Kısas beldesini ziyaret edecek.

Milletvekilleri, 12 Nisan Cuma günü Bozova ve Hilvan ilçelerinde temaslarda, Atatürk Barajı'nda incelemelerde bulunacak.

Heyet, gezinin son gününde ise Birecik ve Halfeti ilçelerinde olacak.

-"Modaya uyarak yapılan bir iş değil"-

Programı organize eden CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AA muhabirinin, gezinin amacına ilişkin sorularını yanıtladı.

Demir, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Van, Batman, Adıyaman, Kahramanmaraş'takilerin, Şanlıurfa'nın kurtuluşu olan 11 Nisan'da milletvekilleriyle barış yolunda buluşacağını ifade etti.

Bu programın Halfeti'de iki ay önce yapılan İl Danışma Kurulu toplantısında gündeme geldiğini, bu fikrin Şanlıurfalılar'dan çıktığını belirten Demir,

"İki-üç aydır düşündüğümüz, planladığımız bir etkinlik bu. Modaya uyarak yapılan bir iş değil. Göstermelik değil. Doğusuyla, batısıyla bir bütün olduğumuzu, kültürüyle, yemeğiyle bir farkımızın olmadığını, biriz, kardeşiz mesajını vermek için önceden planladığımız bir program. Köprü oluşturuyoruz" dedi.

Demir, Şanlıurfa'da gittikleri yerlerde akşam ailelerin evlerinde kalacaklarını anlatarak, "Yemeklerini yiyeceğiz, sevinçlerini, sorunlarını, dertlerini paylaşacağız, halay çekeceğiz. Gerçek barış istiyoruz. Tabandan, insanların, ailelerin karşılıklı buluşmasıyla bunun, daha iyi, temelli, güçlü olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Demir Diyarbakır Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title