Haberler

CHP Milletvekili Büyükcengiz, Konya'da Toprağa Verildi

Konya'nın Güneysınır İlçesi Yakınlarında Dün Partililerle Bayramlaşmaya Giderken Trafik Kazasında Yaşamlarını Yitiren CHP Konya Milletvekili 56 Yaşındaki Nezir Büyükcengiz ile CHP Konya İl Sekreteri 59 Yaşındaki Ali Alp Bugün Düzenlenen Törenle Toprağa Verildi.

Konya'nın Güneysınır İlçesi yakınlarında dün partililerle bayramlaşmaya giderken trafik kazasında yaşamlarını yitiren CHP Konya Milletvekili 56 yaşındaki Nezir Büyükcengiz ile CHP Konya İl Sekreteri 59 yaşındaki Ali Alp bugün düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenate törenine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''TBMM'de yeni bir trafik yasası çıktı. Bu da gösteriyor ki, cezaları artırmaya yönelik bir düzenleme fazla bir şey değiştirmiyor. Olayı bütün boyutlarıyla ele alacak yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var'' dedi.

Milletvekili Nezir Büyükcengiz ve parti yöneticisi Ali Alp'in cenaze törenine katılmak için bugün Konya'ya gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cenaze namazı öncesinde, namazın kılınacağı Hacıveyiszade Camii'nin hemen yanındaki Konya Ticanret Odası'na geçti. Kazadan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen, Büyükcengiz ve Alp ailesinin fertlerine sabır ve başsağlığı dileyen Baykal, TBMM'de yeni çıkarılan trafik yasanının da kazaları önlemeye yetmediğini vurguladı.

Türkiye'de yol durumundan, sürücü eğitimine, trafik kurallarına uymaktaki kararlılığa kadar, bu konunun çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Olayı bütün boyutlarıyla ele alacak yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var. Örneğin bu mıcır konusu, daha önce de birkaç kez gündeme geldi. Mıcır nedeniyle çok sayıda kaza oldu. Durmuş Ali Çolak, İlhami Soysal gibi isimler de mucır nedeniyle yaşamını yitirmişti. Bu konuların tamamının çok iyi tartışılıp değerlendirilmesi gerekiyor. Türkiye'de yol kalitesi, sürücü eğitimi gibi unsurlar çok iyi değerlendirilip, bu konulara önem verilmeli. Önemli bir konu da trafik otoritesidir. Bunun da yeniden ele alınması gerekir.''

Daha sonra cami avlusuna geçen Deniz Baykal, kazada yaşamını yitiren milletvekili Nezir Büyükcengiz'in eşi Naihde Büyükcengiz'in yüzünü iki eliyle avcunun arasına alarak teselli etmeye çalıştı.

Trafik kurbanları için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. CHP lideri Baykal, Büyükcengiz'in oğulları Ramazan ve Hüsnü Büyükcengiz ile birlikte saf tuttu. Cenaze namazına, Baykal'ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Genel Sekreter Önder Sav, Grup Başkan Vekilleri Haluk Koç, Ali Topuz, aralarında CHP Karaman Milletvekili Fikret Ünlü, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın da bulunduğu yaklaşık 100 CHP'li milletvekili, AKP Konya milletvekilleri, aynı kazadan haifif yaralı kurtulan İmdat Şen ve İbrahim Çınar, il yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt yöneticileri, partililer, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KADINLAR DA NAMAZ KILDI

Cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde bekleyen Büyükcengiz ve Alp'in eşi ile kızlarının yanı sıra cenaze törenine katılan kadınlardan bazıları cenaze namazı kılarken, bazıları da el açıp dua etti.

Gözyaşının dinmediği cenaze töreninde Nezir Büyükcengiz'in eşi Nahide Büyükcengiz, çocukları Zeliha Bestil, Lale Tokgöz, Hüsnü ve Ramazan Büyükcengiz, Ali Alp'in eşi Ayşe Alp, çocukları Müslime, Fatoş, Lütfiye ve Semra Alp de hazır bulundu. Nahide Büyükcengiz ve Ayşe Alp'in oldukça bitkin oldukları gözlendi.

Baykal, tabutların camiden çıkarılışı sırasında her iki tabutada omuz vererek, bir süre taşıdı.

MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Nezir Büylükcengiz'in cenazesi, Hacıveyiszade Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, memleketi Sarayönü İlçesi'ne götürülerek ilçe mezarlığında toprağa verildi. Aynı kazada hayatını kaybeden Ali Alp'in cenazesi ise şehir merkezindeki Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

OĞLUNUN DÜĞÜNÜNE DARGINLARI ÇAĞIRIP BARIŞMIŞ

Kazada ölen CHP Milletvekili Nezir Büyükcengiz'in, geçen yıl 21 Kasım'da oğlu Ramazan Büyükcengiz'in düğününde 700 kişiyi ağırladığı ve sekreterine, 'Dargın olduklarımı da özelikle düğüne çağır' talimatı verdiği ortaya çıktı.

Büyükcengiz'in 10 yıldır sekreterliğini yapan 38 yaşındaki Emine Özcan, gözyaşları içinde Büyükcengiz'in, oğlunun düğün gecesinde tüm dostlarına veda ettiğini belirterek şöyle konuştu:

''21 Kasım'da oğlu Ramazan'ı evlendirmişti. Düğün öncesi çok heyecanlıydı. Kendisiyle birlikte 700 kişilik bir davetli listesi hazırladık. Benden özellikle, siyaseten de dargın olduklarını düğüne çağırmamı istedi. Onların pek geleceğini ummuyordu. Ancak, düğün günü davetlilerin tamamı geldi. Nezir bey, o gece, daha önce dargın olduğu herkesle barıştı. Düğünden sonra da onlarla görüşmeye başlamıştı. Sanki, tüm dargın olduklarını veda için çağırmıştı.''

EMNİYET KEMERİNİ BU KEZ TAKMAMIŞ

Serketeri Emine Özcan, Nezir Büyükcengiz'in emniyet kemeri takılması konusunda çok hassas olduğunu ve tüm tanıdıklarını her fırsatta ısrarla uyardığını söyledi.

Özcan, ''Tüm dostlarına, özellikle şehirlerarası yollarda emniyet kemeri takmaları konusunda tavsiyelerde bulunurdu. Kendisi de şehir içinde genelde takmaz ama şehirlerarası yollarda takmaya özen gösterirdi. Ancak, bu kez emniyet kemeri takmamış. Üzüntümüz çok büyük'' dedi.

SON SÖZÜ 'CENNET TÜRKİYE' OLDU

Otomobilin arka koltuğunda oturan ve kazayı küçük sıyrıklarla atlatan İmdat Şen, olay anını DHA'ya anlattı. Şen, otomobilin önünde oturan Büyükcengiz ve Ali Alp'in emniyet kemeri takmadığını belirterek şunları söyledi:

''Bir gün önce Akşehir ve Hüyük İlçeleri'ni ziyaret ettik. Sabah, önce Çumra ardından da Akören'e giderek, teşkilat üyeleriyle bayramlaştık. Daha sonra Güneysınır'a hareket ettik. Büyükcengiz, ilçelerdeki temaslardan son derece mutlu olduğunu ve seçimlerden çok ümitli olduğunu anlatıyordu. Kaza yerine çok az bir mesafe kala, gidiş yönümüze göre yolun sağında bulunan meşe ormanını görünce, 'Şu güzelliğe bakın. Ne güzel bir memleket burası. Her yanı cennet Türkiye' dedi. Çok kısa bir süre sonra kaza meydana geldi.''

---- KUTU 1 ----

Kaza nasıl oldu

CHP Konya İl Sekreteri Ali Alp yönetimindeki İmdat Şen'e ait 06 VRF 88 plakalı Volvo marka otomobilin ön koltuğunda Nezir Byüükcengiz, arka koltuğunda ise otomobilin sahibi parti üyesi mimar İmdat Şen ve Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çınar oturuyordu. Güneysınır İlçesi yönüne giden otomobil, saat 11.00 sıralarında Aydoğmuş Beldesi kavşağına geldiğinde, otomobildekiler beldeye uğrayıp uğramamayı tartışırken, sürücü Alp, kavşaktan o yöne sapmakta tereddüt etti. Bu sırada sol tekerleği mıcıra saplanan otomobil, kontrolden çıktı. Alp'in fren yapmasına karşın yaklaşık 100 metre sürüklenen otomobil, tarlaya girerek, takla attı. Kaza sırasında emniyet kemeri takmadıkları belirlenen Alp ve Büyükcengiz, otomobilden fırlayarak, yaşamlarını yitirdi. Şen ve Çınar, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

---- KUTU 2 ----

Nezir Büyükcengiz'in özgeçmişi

KONYA'nın Sarayönü İlçesi'nde 1951 yılında doğdu. Babası Hüsnü annesi Zileyha Büyükcengiz. Ortaokul mezunu. Tüccar. Sarayönü Belediye Başkanlığı ve Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı yaptı. Nahide Büyükcengiz ile evli, 4 çocuk babası. 1995 yılında ilk kez milletvekili seçilen Büyükcengiz, Kasım 2002 seçimlerinde yeniden Konya Milletvekili seçildi. CHP Genel Başkanı Deniz Başkal'a yakın isimlerden biri olarak bilinen Nezir Büyükcengiz, Kasım 2002 tarihinden bu yana toplam 23 kanun teklifine imza atarken, 26 soru önergesi verdi.

Kerem PULGAT- Mehmet Kayhan YILDIZ- Ali GÜLER- İsmail AKKAYA/KONYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında? DZEKO NEDEN YOK? Dzeko sakat mı, cezalı mı? Süper Lig'de ilk kez!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title