Haberler

CHP'li Torun: "Hdp'lilerin Tutuklanması Siyasi Alınmış Bir Karardır"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, HDP’lilerin tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu ileri sürdü.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, HDP'lilerin tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu ileri sürdü.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kastamonu'yu ziyaret ederek, bir takım incelemelerde bulundu. CHP İl Başkanlığı binasında değerlendirme toplantısı düzenleyen Torun, TBMM'ye 2-3 gün önce sit kapsamındaki yerlerle ilgili bir yasa teklifinin sunulduğunu hatırlatarak, "1., 2. ve 3. derecedeki sit alanlarının kapsamı değiştiriliyor. Doğal sit alanları, sit kapsamından çıkartılarak imara açılıyor. Buna ihtiyaç duyuyorsanız, bunu yapmaya çalışıyorsanız evdeki kilimi, halıyı satmaya benzer. Artık satacak hiçbir şeyiniz kalmadı. Çünkü geçmişle olan bağınızı koparıyorsunuz. Ha DEAŞ'in Suriye'deki tarihi alanları bombalayıp yakıp yıkması, ortadan kaldırması, ha siz doğal sit alanlarınızın, tarihi alanlarımızın, tarihi bölgelerimizin sit kapsamından çıkartılarak imara açılması ve o alanların tamamen tahrip edilmesidir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in geçtiğimiz günlerde "HDP'li milletvekilleri tahliye edilebilir" açıklamasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Avrupa Birliği'nden bir zorlama olup olmadığını bilemiyorum ama hiç kimse ona hemen HDP'li veya Pkk'lı yakıştırması yapmadı. Bizim bir milletvekilimiz söylemiş olsaydı şu anda HDP'li veya Pkk'lı olmuştu. Bizim HDP, FETÖ, PKK şunu veya bunu savunduğumuz yok. Asla da savunmayız. Bizim çizgimiz belli. Biz, hukuk istiyoruz, adalet istiyoruz, nasıl geçmişte Ergenekon'da, Balyoz'da talep ettiysek şimdi de diyoruz ki, kimseye suçlu ya da suçsuz diyemeyiz. Bunu hukuk yargılar ve suçunu tespit ettiyse kanunun ilgili maddesi gereğince cezasına verir. Bunu biz bilemeyiz. Ben, hukuk adına karar veremem. Bizim istediğimiz hukuktur. Bu verdiğiniz karar hukuki bir karar değil, siyasi bir karardır. Çünkü sen, bir gecede aynı saatte hepsini topladın ve tutukladın. Niye hepsini aynı saatte, bir gün sonra veya 5 saat sonra değil. Amacı MHP'yi yanına çekip bir şekilde başkanlık iddiasını güçlendirmektir. Bu karar hukuki bir karar değil derken bunu ifade etmek istiyoruz. Hukuk herkes için var ama bizim orada itiraz ettiğimiz konu, bunların siyasi bir karar olduğudur. Bu belediye başkanları yeni mi? PKK'ya yeni mi yardım ediyor? O hendekler açılırken neredeydiniz? Valilerinize talimat veriyordunuz 'dokunmayın' diye. O bombalar yerleştirirken neredeydiniz? Niye bugünü beklediniz? Niye o zaman müdahale etmediniz? O zaman devletin polisi, askeri yok muydu, valisi yok muydu, kaymakamı yok muydu? O zaman hukuk yok muydu? Hukuk şimdi mi geldi aklınıza. Biz, buna itiraz ediyoruz. Suç varsa ceza da vardır. Sadece ve sadece kendini başkanlığa taşımak için iç politikaya yönelik çalışmalardır bunlar. Suriye de buna yönelik çalışmadır, bu da ona yönelik çalışmadır ve aldığı bütün kararlar buna yönelik çalışmadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un Kastamonu'daki iki günlük programına CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Parti Meclis Üyesi Ferihan Karasu ile CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı eşlik etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Seyit Torun Kastamonu Suriye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title