Haberler

CHP'li Toprak: Füze Anlaşması Abd-İran Yakınlaşmasına Tepkiyse Bu Acizlik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Çin'le füze anlaşmasına ilişkin "Eğer AKP bunu İran ve ABD yakınlaşmasına bir tepki olarak yapıyorsa bu büyük bir acizliğin göstergesidir" dedi CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Çin'le füze...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Çin'le füze anlaşmasına ilişkin "Eğer AKP bunu İran ve ABD yakınlaşmasına bir tepki olarak yapıyorsa bu büyük bir acizliğin göstergesidir" dedi CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Çin'le füze anlaşmasına ilişkin "Eğer AKP bunu İran ve ABD yakınlaşmasına bir tepki olarak yapıyorsa bu büyük bir acizliğin göstergesidir" dedi.

Toprak yaptığı yazılı açıklamada, AB ile ilişkileri askıya alan AK Parti'nin şimdi de NATO ile bağları askıya almaya çalıştığını savundu. Çin'le füze anlaşmasına işaret ederek, NATO'nun karşıt bloğunda yer alan bir ülkeden silah satın almanın dış politikada farklı bir yörüngeye girmek anlamına geldiğini ifade eden Toprak, "Ya AKP bunun farkında olmayacak kadar körleşmiştir ya da Türkiye'yi yeni bir siyasal denkleme sürükleyecek kadar gözü kararmıştır. Ancak her iki durumda da Türkiye itibar kaybetmektedir. Eğer AKP bunu İran ve ABD yakınlaşmasına bir tepki olarak yapıyorsa bu büyük bir acizliğin göstergesidir" dedi.

Türkiye'nin Suriye konusunda bölgesel ittifakların dışına itildiğini ve terör örgütleriyle işbirliği yapar hale geldiğini ifade eden Toprak şunları kaydetti:

"Daha önce hem ABD-Rusya hem de İran ve Mısır arasında izlediği tutarlı ve egemenlik ilişkilerine saygılı tavrı ile bölge ilişkilerinde aktör olan Türkiye, AKP döneminde bütün bu özelliklerini yitirmiştir. AKP dönemi Türkiye'nin dış politikada en hızlı itibar kaybettiği dönem olarak tarihe geçmiştir. Daha önce devletlerarası ilişkilerde aktör olan Türkiye, AKP döneminde sadece El Kaide terör örgütüyle işbirliği ve ittifak yapan bir ülke konumuna sokulmuştur. Türkiye bugün ne yazık ki devletler liginden terör örgütleri ligine düşmüştür.

ABD'den Somali'ye, Türkiye'den Pakistan'a, Somali'den Nijerya'ya binlerce insanı öldüren El Kaide terör örgütü bugün AKP ile aynı doğrultuda hareket etmektedir. Bütün dünyanın dehşetle izlediği El Kaide terör örgütü AKP eliyle Suriye'ye sevk edilmekte ve orada katliamlar yapmaktadır. Daha da vahimi bu terör örgütü Türkiye'de istediği gibi hareket edebilmekte ve gençlerimizi kandırarak kendi saflarına katabilmektedir. Bütün bunlara karşın AKP ses çıkarmamakta ve hatta yaşananları desteklemektedir. Sadece El Kaide eksenli bir politikayla Suriye'de sonuç almaya ve Orta Doğu'da yeni bir konum elde etmeye çalışan AKP evdeki bulgurdan olmuştur. AKP dış politika alanında meşruiyetini yitirmiştir. Bugüne kadar İran ile birlikte dengede tuttuğu Orta Doğu siyasetinde Türkiye geri plana düşmüş ve tarihsel konumunu yitirmiştir. Yarın AKP yine bir talimat alıp da tıpkı aldığı talimatla Esad'a birden düşman olduğu gibi El Kaide ile savaşa girerse kimse şaşırmamalıdır ancak bunun faturası da ağır olacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Erdoğan Toprak Ak Parti İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title