Haberler

CHP'li Tekin'den "Tombala" Özrü: "Ben Hocamın Gönlünü Alırım"

CHP'de çarşaf tartışmalarıyla gündeme gelen İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, kara çarşaflı vatandaşların CHP'ye katılmasını eleştiren İstanbul Milletvekili Necla Arat'la ilgili, "tombala vekil" tanımlaması nedeniyle özür diledi. Arat'la aralarından iletişim kopukluğu olduğunu ifade eden Tekin, "Ben Hocamın gönlünün alırım. Zaman zaman kopukluklar oluyor. Bunları en kısa zamanda giderceğiz" dedi.

CHP'de kara çarşaf tartışması sürüyor. İstanbul İl Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana başta Cumhuriyet Halk Evleri (CHE) çalışması olmak üzere pek çok konuyla sık sık gündeme gelen Gürsel Tekin, son çarşaf tartışmalarının da odağına yerleşti. Çarşaflı vatandaşların CHP'ye katılmasını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat'ın açıklamaları için, "16 aydır buradayım, kendisinin yüzünü görmedim. Lütfetsin de, sokağa insin. Sırça köşklerde siyaset olmaz. Tombaladan milletvekili olacaksın, sonra taban rahatsız diyeceksin. Kim bu taban?" şeklindeki sözleri içinse özür diledi. CHP'li Tekin ANKA'nın sorularını yanıtlarken, CHP'li Arat ile aralarında bir iletişim kopukluğunun olduğunu ifade etti.

-HOCAMIN GÖNLÜNÜ ALIRIM-

Prof. Dr. Necla Arat'ın İstanbul Milletvekili olduğuna vurgu yapan CHP'li Tekin, katılımlarla ilgili olarak kendisinden ve diğer ilçe örgütlerinden bilgi alınmadan açıklamalar yapılmasından yakındı. Tekin şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili en azından benim bilgime başvursaydı o zaman bu düşünce içinde olmazdı. Belki açıklamaların üslup olarak ağır olmuş olabilir ama benim sayın milletvekillerim ve parti üst organlarına saygım var. Ben isterdim ki önce İl Başkanlığından bilgi alınsaydı. Galiba bir kopukluk oldu. Onu da en kısa zamanda gideririz. Bu üsluptan dolayı milletvekillimden özür dilerim. Keşke bilgimize başvursaydı. Bu tartışma uzamaz, bunu uzatmayız. Ben hocamın gönlünü alırım. Bizim maksadımız iç kavga yaratmak değil. Türkiye'yi cebberrut AKP iktidarından kurtarmaktır. Zaman zaman kopukluklar oluyor. Bunları en kısa zamanda giderceğiz." Tekin, İstanbul'da CHP'ye katılımların hızla devam edeceğini de söyledi.

-TEKİN'E ELEŞTİRİ, BAYKAL'A DESTEK-

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter ise ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, CHP Lideri Baykal'a destek verdi. Bir partiye girebilmek için bir kıyafet yasası ya da yönetmeliği bulunmadığını söyleyen Serter, "Bir siyasi partiye herkes üye olabilir. CHP halkın partisidir, belli bir kesimin partisi değildir" dedi. Medyada çarşaflı görüntülerin sık sık gündeme getirilerek CHP'nin yıpratılmaya çalışıldığını belirten Serter, "Tartışmalar buradan çıkıyor. Başörtülü insanların CHP üyeliği ile ilgili sorun yok, bundan sonra da taşıyacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in, "tombala vekil" tanımlamasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Serter, "Bir partide bir birinden farklı görüşte insanların olması doğaldır. Ancak, parti içi fikir ayrılıklarının medyaya böylesine bir üslupsuzlukla yansıtılması çok yanlıştır. Çok ayıp olmuştur. Kaldı ki sayın Arat, CHP Genel Başkanı tarafından CHP'ye davet edilmiştir. O nedenle sayın Arat'a ilişkin sözlerin il başkanı tarafından geri alınacağını umut ediyorum" dedi.

-ARAT'A KATILMIYORUM-

CHP'li Serter, Prof. Dr. Necla Arat'ın çarşaf eleştirilerine ise katılmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu adımını desteklediğini belirten Serter, şunları söyledi:

"Sayın Arat'ın, açıklamaları kendi görüşleri. O görüşe ben tam katılamıyorum. Bir partiye üye olmak herkesin hakkıdır. CHP halkın partisidir. Benim bir tek hedefim var o da Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmak. Bunun için daha geniş katılımlara ihtiyacımız var. Bundan önceki söylemlerimle, bugün söylediklerim birbiriyle çatışmıyor. Ben üniversiteyken, halkın kıyafetiyle bir sorunumuz olmadığını sık sık dile getirmiştim. CHP'nin de yok. CHP'nin ilkelerinden bir sapma yok. CHP sadece kendisine yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik nedeniyle sığınan insanlara kucak açtı. Bunun arkasında başka şeyler aramak CHP'ye büyük haksızlık olur. Bu katılımların önemli bir tarafı da var. Yıllarca CHP halkı bölen, ayıran ve dinsiz bir parti olarak gösterildi. Oysa gerçek bu değildi. Şimdi bu tabloyu gözler önüne serdiğiniz zaman birileri rahatsız oldu. Biz bunu senelerce söyledik zaten." (ANKA)

(ÇAĞ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title