Haberler

CHP'li Pavey'den İşçilere Destek

'insan Hakları' konulu konferans vermek için Balıkesir'e gelen CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası'na (TEKSİF) üye olunca işten çıkarılan İşbir Sentetik işçilerini ziyaret etti.

'insan Hakları' konulu konferans vermek için Balıkesir'e gelen CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası'na (TEKSİF) üye olunca işten çıkarılan İşbir Sentetik işçilerini ziyaret etti. Pavey, "Tüm yüreğimizle sizin yanınızdayız" dedi. Pavey, işçilerin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmasını ise 'utanç verici' olarak değerlendirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, CHP İl Başkanvekili Hüseyin Can, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ve partililerle 295 gündür fabrika önünde kurdukları çadırda direnişlerini sürdüren işçileri ziyaret ederek destek verdi, onlarla söyleşip çay içti. 'Uluslararası Cesur Kadın' ödülü sahibi Şafak Pavey, 'Nereye gidersem gökyüzü benimdir' adlı kitabını da imzalayıp işçilere hediye etti.

TEKSİF Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, İşbir Sentetik'i işçilerin kurduğunu ancak 68 taşeron aracılığıyla çeşitli fabrikalarında işçi çalıştırdığını belirtti. Akyüz, "75 işçi sendikaya üye olunca işten çıkarıldı. 29 Haziran'dan bu yana ana fabrikanın önünde kurduğumuz çadırda eylem yapıyoruz. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda direnişimiz sürüyor. İşe iade davaları açtık. Bu süreçte bize en büyük desteği CHP verdi. Daha önce de il ve merkez ilçe yöneticileri ile 3 Balıkesir milletvekili çadırımıza konuk olmuştu. Bugün de sizi aramızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Başarılı oluncaya, işçi arkadaşlarımız işe iade edilene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Akyüz, Pavey'e İşbir Sentetik'teki uygulamalarla ilgili bir de dosya sundu. Akyüz, şunları söyledi:

"Bu konuyu parlamentoda gündeme getirmenizi istiyoruz. Yaşanan olayları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine de ilettik. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Burası başarılı bir işçi şirketi ancak işçi şirketinde de herkesin örgütlenmesine saygı duyulmasını istiyoruz. Doktorlar tabip odasına, avukatlar baroya, esnaf odaya üye olabiliyorsa işçiler de sendikalı olabilmelidir. Biz hakkımızı ancak böyle alabiliriz. Sürekli 'ileri demokrasi' deniyor. Referandumda 'anayasanın 57. Maddesi'ni değiştireceğiz' dediler. 'Hak grevi' dediler, 'siyasal amaçlı grev, direniş' dediler. Hatta 'işçi 2 sendikaya üye olabilecek' diye çarşaf çarşaf ilanlar verdiler. Bırakın 2 sendikayı 1 sendikaya üye olanlar kapı dışarı edildi. Nerede ileri demokrasi?"

UTANÇ VERİCİ

Şafak Pavey de "Türkiye'de yeni anayasada bir takım haklardan bahsederken öncelikle eski anayasada verilen hakları yerine getirmemiz gerekiyor. Sizin 'Sendikaya üye oldunuz' diye işten atılmış olmanız utanç verici. Bence akıllı işverenler işçisinin kalbini kırmadan, bu işi uzlaşma içinde yürütür" dedi.

Pavey, Başkan Akyüz'ün İşbir Sentetik'in Avrupa ülkelerine mal sattığını anımsatması üzerine de, "Ben eminim Avrupa Birliği ile ticaret yapan ki ben Avrupa Birliği Komisyonu üyesiyim, işyeri bir an önce aslına ve adabına uymalı. Avrupa Birliği standartları sendikasız işyerlerine sipariş vermiyor. Bu anlamda da belli bir sorumluluk hissetmeleri gerekiyor aslında. Ama en önemlisi bir bireyin daha rahat, daha refah, daha mutlu yaşayabilmesi için onun iyi koşullarda çalışıyor olması lazım. Bir gün kendileri de işçi olduğunda herhalde her şeyi daha iyi anlarlar. Eminim ki bu direniş güzel bir uzlaşmayla bitecektir. Bunu temenni ediyorum" diye konuştu.

KAMYONLA ÇADIRI GİZLEDİLER

Bu arada işçiler, çadırlarının görünmemesi için önüne tanker ve kamyonların park edildiğine dikkat çekti. TEKSİF Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, "Çadırı yoldan gelip geçenler görmesin diye önüne kamyonları park ediyorlar. Tankerleri bırakıyorlar. Kamyon şoförüne sadece çadırı kapatsın gelen giden görmesin diye günlük 120 lira para veriyorlar" dedi.

İşçiler Pavey'i alkışlar ve 'Direne direne kazanacağız' sloganıyla uğurladı. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Şafak Pavey Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title