Haberler

CHP'li Yılmaz: Türkiye'ye Gelen Sünni Aşiretler Bağdadi'ye Biat Etti

Güncelleme:

Eski Musul Başkonsolosu ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Sünni aşiretleri Türkiye'ye davet ettik. Planlar yaptılar sonra Bağdadi'ye biat ettiler" dedi.

Görev yaptığı dönemde terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılarak 101 gün rehin tutulan Musul eski Başkonsolosu ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

"TÜRKİYE'YE DAVET ETTİK, BAĞDADİ'YE BİAT ETTİLER"

Öztürk Yılmaz, "Türkiye bu bölgedeki dengeleri bu süre içerisinde tutturamadı. Son 5 yılda IŞİD Musul'u ve Bağdat'ın kuzeyini işgal etmeden önce bizim Türkiye'ye davet ettiğimiz aşiretlerin sayısını bile unuttuk. Bütün Sünni aşiretleri Türkiye'ye davet ettik. Devleti bir tarafa bıraktık bütün Sünni aşiretler Türkiye'ye geldi. Yediler, içtiler, konuştular ve planlar yaptılar sonra 11 Haziran 2014 tarihinde Ebubekir El Bağdadi'ye biat etti hepsi. Siyaset böyle bir şey mi ?"

"BU ASKERLER ORAYA NEDEN GİTTİ"

Türkiye'nin Musul'a asker göndermesini eleştiren Yılmaz, "Bu askerler oraya neden gitti, hangi amaçla gitti. Eğer onlar Musul'u kurtaracaksa, 600 asker Musul'u mu kurtaracak." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (92)

cemolokko:

bıktım şu sol''un vatan hainliğinden! aga bu ülke için hiç mi güzel bişeyler yapılmaz hayır gelmez bunların zihniyetinden? valla şaşıyorum!!

36
21
yanıtYanıtla
ABCDE...:

İSRAİL DOSTU AKPLİ SAĞCI YOBAZ KAFALARDAN DA BİZ ANLAMIYORUZ. . . ÜLKEYİ NEDEN FİLİSTİNE ÇEVİRDİĞİNİZ, İSRAİL SEVGİNİZDEN ANLAŞILIYOR. vatansever İSRAİL DOSTU. . .

yanıt11
yanıt14
aman sus:

ISIDe olan destegi, onlara giden silahlari gizle, kimse duymasin, ISID den alinan petrolü Bilalin gemiciklerini gizle, sus konusma, Türkiye üzerinden ISIDe Sarin gitmis, sakin konusma SUS, yoksa seni linc ederler bu temiz müslüman sürüsü.

14
34
yanıtYanıtla
ANKARALI:

BU CHP OY VEREN ELİM KIRILSAYDI BÜTÜN GERİ ZEKALILAR BU PARTİDE.

25
23
yanıtYanıtla
AKIN:

CEHAPENİN EKMEĞİNİ YİYENE BİR HALLER OLUYOR :D . . HAİNLİK SOLCULARIN DAMARINA İŞLEMİŞ. . . ŞİMDİ BU UTANMAZ BİRDE GÖREV YAPTIĞI DÖNEMDEKİ DEVLET SIRLARINI İFŞA EDER. . . SONRADA DİYORLAR AKP KADROLAŞIYOR AL İŞTE SENİ ADAM SAYIP DEVLET EMANET ETTİLER NE OLDU İLK FIRSATTA SAT DEVLETİ. . İNSAN DEVLET TERBİYESİ ALACAK BUNLARDA YOK YOK YOK

28
19
yanıtYanıtla
ertan:

adam gibi adam aslında senin chp nin başına gelmen lazım konuş izindeyiz. . .

21
21
yanıtYanıtla
altuner60:

çoooookkkkk hakısın CHP ye vatansever ler gelmez zaten bütün hainler orada zaten

yanıt16
yanıt7
AHMET:

kaç yıldır musulda kalmışsın türk askerinin orada ne yaptığını hala anlamadıysan devletin ekmeği sana haram olsun.

27
12
yanıtYanıtla
ASSAS:

Helal sana ona haram zikkim olsun.

yanıt8
yanıt3
SEN DE BAĞDADİYE BİAT ETSEYDİN:

IŞİD BU ADAMI MÜSLÜMAN DİYE ÖLDÜRMEDİ AMA MÜSLÜMANLIKTAN Bİ HABER BİR ADAM. TAKİYYE YAPMIŞ TAKİYYECİ Şİİ KEMALİST. SENDE BAĞDADİYE BİAT ETSEYDİN EN AZINDAN CAHİLİYE ÖLÜMÜ İLE ÖLMEZSİN. . MÜSLÜMAN OLARAK ÖLÜRSÜN. . .

9
28
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title