Haberler

Chp'li Oran, Çoşkun, Kırmızıgül ve Kocasakal'ı Füle'ye Anlattı

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin TBMM AB Uyum Komisyonu ile yaptığı görüşmede gazeteci Bekir Coşkun, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Galatasaray...

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin TBMM AB Uyum Komisyonu ile yaptığı görüşmede gazeteci Bekir Coşkun, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül ile ilgili son güncel gelişmeleri gündeme getirdiCHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin TBMM-AB Uyum Komisyonu ile yaptığı görüşmede gazeteci Bekir Coşkun, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül ile ilgili son güncel gelişmeleri gündeme getirdi.

Füle bugün öğleden sonra TBMM'ye gelerek AB Uyum Komisyonu ve hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanvekili olan CHP'li Umut Oran, Füle'nin komisyonla yaptığı görüşmesinde Kocasakal, Coşkun ve Kırmızıgül'ün yaşadıklarına da değinirken şöyle konuştu:

"İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal incelemelerde bulunmak üzere Balyoz Davasının görüldüğü duruşmaya katılmış, burada savunma hakkının ihlal edilmemesi gerektiğini belirtmiştir. Buna karşı Özel Yetkili Savcı 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'ten suç duyurusunda bulunmuştur. Başbakan da başka bir vesileyle kendisini darbeci ilan etmiştir.

Bekir Coşkun'un yazısında da herhangi bir hakaret bulunmadığı gibi, Silahlı Kuvvetlerin doğrudan herhangi bir şekilde ismi de geçmemektedir. Makale eski bir hikayenin uyarlaması olup, bu derece ağır bir tepkinin verilmesi, eleştiriye tahammülsüzlüğün açık göstergesidir."

-"AB KONUSUNDA, HİÇ KİMSE MASUM DEĞİL"-

Füle'nin pozitif ajanda konusunda yapıcı çalışmalarını olumlu bulduğunu belirten Oran, görüşmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"AB-Türkiye ilişkileri son 2 yıldır hiçbir faslın açılmamasıyla neredeyse fiili olarak askıya alınmış durumda. Kusura bakmasın ama bu konuda hiç kimse masum değil. AB de üzerine düşeni yapmıyor, AKP Hükümeti de, her iki taraf da tribüne oynuyor., söylemden eyleme bir türlü geçilemiyor.

Hükümet son 10 yıldır vize, TIR kotaları, yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın seçimlerde oy kullanması, sosyal politikalar, rekabet, kamu ihaleleri ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyip topu taca atarken, AB de vize ve yargı konusunda Türkiye'de yaşanan bunca mağduriyete rağmen somut adım atmamaktadır.

23 ve 24. Fasıllarda yani 'yargı ve temel haklar' ile 'adalet, özgürlük ve güvenlik' konularında yaşanan birçok insan hakkı ihlaline, hukuk katliamına rağmen AB de bu sürece pozitif bir katkı sunmamaktadır. CHP olarak iktidar partisini ve AB'yi göreve davet ediyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

istanbul barosu bekir coşkun umut oran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title