Haberler

CHP'li Onur, Vejetaryen Mahkum Osman Evcan'i Ziyaret Etti

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, yasadışı örgüt üyeliği ve gasp suçundan 30 yıla mahkum olup, 1992 yılından itibaren cezaevinde bulunan, 8 yıldır da kendi isteğiyle vejateryan bir yaşam sürdüren Osman Evcan'ı Kırıkkale F tipi Cezaevinde ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, yasadışı örgüt üyeliği ve gasp suçundan 30 yıla mahkum olup, 1992 yılından itibaren cezaevinde bulunan, 8 yıldır da kendi isteğiyle vejateryan bir yaşam sürdüren Osman Evcan'ı Kırıkkale F tipi Cezaevinde ziyaret etti. Milletvekili Onur'un et, süt, yoğurt gibi hiçbir hayvansal ürünü yemeyen vejetaryen Evcan için beraberinde götürdüğü yiyecekler geri çevrildi. Evcan'ın cezaevinde bitkisel kaynaklı talep ettiği yemeklerin verilmediği iddia edilmişti.

Milletvekili Melda Onur, Evcan için beraberinde getirdiği yiyeceklerin cezaevinden içeri alınmadığını belirterek şunları söyledi:

"Cezaevi uygulaması gereği içeriye bir takım kitaplar gönderdik. Osman Evcan böyle bir kamuoyu oluşturulmasından çok mutlu oldu. Aslında kendi durumundan öte, cezaevlerindeki belli başlı sorunları gündeme getirmek için beklentisi var. Evcan belli bir felsefeye, belli bir etiğe dayalı bir yaşam sitili benimsemiş. Bu yaşam sitilinin benimsenmesini istiyor. Kendisine karşı bir psikolojik baskı var. Bunun işkenceye dönüştürülmemesini istiyor. Bunlar cezaevindeki sağlık koşulları, dilekçe, doktora ulaşabilme ve beslenmeye dönük talepler. Yemeklerin kimi zaman iyi çıktığı, kimi zaman ise iyi çıkmadığı söyleniyor. Bu arada cezaevindeki suların da incelenmesi konusunda Adalet Bakanlığı ile tekrar görüşme yapacağım. Cezaevlerinin koşulları tekrar incelenmeli." - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title