Haberler

CHP'li Muharrem İnce'den Alaplı'da 'Hayır' Mitingi

CHP'li Muharrem İnce'den Alaplı'da 'Hayır' mitingiZONGULDAK - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Alaplı'da düzenlenen mitingine katıldı.

CHP'li Muharrem İnce'den Alaplı'da 'Hayır' mitingi

ZONGULDAK - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Alaplı'da düzenlenen mitingine katıldı.

Miting öncesi Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ile birlikte görüşen Muharrem İnce, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alaplı Merkez Camii önünde düzenlenen mitinge, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, belediye başkanları ve partililer katıldı. İnce'yi davul- zurna ile karşılayan partililer ve vatandaşlar Türk bayrakları ile miting alanında yer aldı.

Mitingde konuşan İnce," Bugün 7 Mart 1983'de 103 Madenci şehit verdiğimiz günü yıl dönümüdür. Tam da bugüne denk kelmiş. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. Referandum için 'evet' diyenlerin de 'hayır' diyenlerin de bu ülkenin vatandaşı olduğunu söyleyen İnce, " Hükümet yetkilileri meydanlarda şöyle söylüyor; 'evet' çıkarsa terör bitecek, ekonomi güçlenecek, güçlü Türkiye olacağız. Bu 18 maddenin içinde hangisi ekonomiyi güçlendirecek? Hangi madde terörü bitirecek? Maddeyi açıklasınlar. Amerikan Birleşik Devletlerinin nüfusu 300 milyondur. Amerika'daki milletvekili sayısı 435, Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfusu 80 milyon, milletvekili sayısı 550'dir. Şimdi bunu 600 yapacağız. Aslında bu sayı 650'ye ulaşacak. Çünkü 600 milletvekili, aynı milletvekili statüsünde Cumhurbaşkanı yardımcıları var. Milletvekillerinden bakan olmayacak, bakanlar dışarıdan olacak. Türkiye'ye 300 milletvekili fazla bile, niye 650 yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın devamında hayır diyenler "teröristtir" olayına getiren İnce, "Ne evet diyen terörist, ne de hayır diyen teröristtir. Biz olaylara böyle bakmıyoruz. Bu demokrasi meselesidir. İnsanların tercihi hangi yönde ise saygı duyarız. Tabii biz parti olarak insanlarımıza doğrusunu anlatmaya çalışacağız.

Bir Almanya kavgası gidiyor şimdi. Meydan okuyor ve Bahçeli'de gaz veriyor. Yürü bende arkandan geleceğim diyor. Şimdi bakınız, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşbakanının her hangi bir devlet yapı problemi olursa hiç kimse kuşkusu olmasın, biz Türkiye Cumhurbaşkanının yanında oluruz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Onu destekleriz, yanında dururuz. Almanya'yı kınarız hiç kimse merak etmesin. Ama gerçeği halkımızın bilmesi lazım. 2008 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinden bir kanun çıktı. O kanunda şöyle yazıyor: yurt dışı temsilciliklerde, yurt dışında ve gümrük kapılarında propaganda yapılamaz deniyor.

Alaplılardan hayır oyu isteyen İnce "Bizim bin yıllık tarihimizde hep ikinci adamlar vardır. Bu ülkeye hep ikinci adam gerekiyor. Onun için ben Alaplı kardeşlerimin bu referandumda 'hayır' diyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İnce, mitingin ardından partilileri selamlayarak alandan ayrıldı.

(EY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muharrem İnce Nuri Tekin Yalova Alaplı Politika Güncel Haberler

title