Haberler

CHP'li Koç'tan Demirtaş'a Eleştiri: Irk Temelli Politika Yapıyor

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Bugün HDP'nin 'geniş kitlelere konuşuyorum ben' sözünün altında maalesef ırk temelli politikalar vardır. Onun için 1 Kasım'da oy kullanacak, şu geçecek barajı bu geçecek, onlar zaten geçiyor. CHP'nin artık hiç kimseye 'şu olsun, bu olsun' diye verecek bir tane oyu yoktur." dedi.

Koç, partisinin Kalecik olağan ilçe kongresine katıldı.

"3 AY TÜRKİYE'Yİ GERDİ OYALADI"

Türkiye'nin 7 Haziran'da bir seçimden çıktığını ve milletin, "ben bunu istiyorum" dediğini aktaran Koç, "Ama birileri 'yok yok sen bir daha düşün iyi karar vermemişsin' diye yaklaşık 3 ay Türkiye'yi gerdi oyaladı ve sonuçta '1 Kasım'da bir daha sandığa git!' dedi." ifadesini kullandı.

Koç, seçimler sonucu bir koalisyon gereğinin ortaya çıktığını anımsatarak, koalisyon görüşmelerinde "muhalefet her şeye 'hayır' dedi." eleştirileri yapıldığını söyledi.

"ONLARIN AMACI CHP'Yİ MASADAN KAÇIRTMAKTI"

CHP olarak ülkenin gittiği noktayı iyi gördüklerini ve "önce Türkiye" dediklerini belirten Koç, "Onların amacı CHP'yi masadan kaçırtmaktı. Ondan sonra da dönüp millete 'bak gördünüz mü en zor günde CHP sorumluluk almaktan kaçıyor.' diyeceklerdi. Onlara bu fırsatı vermedik, oturduk, çalıştık. Türkiye'nin ihtiyaçlarını ortaya koyduk." diye konuştu.

Terör olaylarına da değinen Haluk Koç, PKK'nın eli kanlı bir terör örgütü olduğunu dile getirdi.

"PKK, SARAY SENARYOSU İŞLİYOR ŞU AN TÜRKİYE'DE"

Koç, "Binlerce yurttaşımızı katletmiştir, bunda hiç şüphe yok. Ama yaşananlar, ' seçim sonrasında bir koalisyon olmasın.' Bir koalisyon olup da CHP'ye 9-10 bakanlık verilip, benim daha önce yaptıklarım kurcalanmasın, işin ucu bana, benim oğluma dokunmasın' korkusuyla bu son dönemde artan olaylarda hiç şüpheniz olmasın başka birilerinin de rolü var. Yani ortak bir senaryo var. PKK, saray senaryosu işliyor şu an Türkiye'de, acı olan budur." ifadesini kullandı.

"O MASA NİYE KURULDU, NİYE DEVRİLDİ BUNLARI SORMAYACAK MIYIZ?"

Koç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siz değil miydiniz, 'ya bu Apo çok iyi adam Türkiye'nin önünü açıyor' diyen. Bunu söyleyenler senin başbakan yardımcıların değil miydi? Bir masa kurmuşlardı, o masada ne pazarlığı yaptınız siz, ne aldınız ne verdiniz. Bu milletin bu konularda bir bilgisi var mı? O masa niye kuruldu, niye devrildi, bunları sormayacak mıyız? Her gün asfaltın altında bir ton, iki ton bomba döşenirken siz ne yapıyordunuz, şarkılı türkülü miting yapıp güya terörü lanetleyenler, siz ne yapıyordunuz? Sormayacak mıyız? Adamlar yol kesip vergi toplarken, kendi mahkemelerini kurarken, cephane yığarken siz ne yapıyordunuz? 'Bugün akan kanda, yaşanan acılarda sizlerin sorumluluğunuz var.' derken niye kızıyorsunuz, yok mu? Kaç operasyon yetkisi istemiş asker ama yetki onda değil. Vali verecek. 'Sizin istediğiniz emniyet müdürlerini, valileri atayacağız.' Şimdi akan kan için hayıflanıyor, neredeydi aklın? Pazarlıkta şu vardı, 'Kürt kardeşlerimiz sana başkan olmak için oy versinler, sen de PKK'nın yollarını aç, öyle mi? Savunma, 'çok saftık.' Şimdi 'istikrar lazım bize oy verin.' Bunların yüzü aynı kasap süngeriyle silinmiş gibi. İstikrarsızlığın baş sorumlusu bu kadrolardır."

"BUNLAR ZOR DURUMA DÜŞÜNCE BUNLARA SİMİT ATIYORSUNUZ"

"Terörü bitirmek istiyordunuz, niye CHP'nin önergesine destek vermediniz?" diyen Haluk Koç, MHP'yi, AK Parti'yi düştüğü zor durumlardan kurtarmakla suçladı.

Koç, "Bazen MHP'yi de anlamakta zorluk çekiyorum. Siz niye ikide bir kuyruğa takılıyorsunuz, bunlar zor duruma düşünce bunlara simit atıyorsunuz. Bu kadrolar artık Türkiye'yi yönetme gücünü yitirmiştir." ifadesini kullandı.

"SAYIN DEMİRTAŞ SEN DEĞİL MİYDİN..."

"Bir çift sözünün de HDP'ye olduğunu" belirten Koç, HDP'nin 6 milyon oy alarak 80 milletvekili çıkardığını hatırlattı.

Haluk Koç, şöyle devam etti:

"Sayın Demirtaş şimdi konuşuyorsun, sen değil miydin, Gezi olaylarında 'bu bir darbe girişimidir.' diyen. Meclis'te eğitim sistemi iyice çağdaşlıktan uzaklaştırılırken, AKP'ye her türlü desteği veren sen değil miydin? Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulduğunda HDP'li üyeyi çeken sen değil miydin? Sana ne diye oy verildi, 'terörle aranı aç, meşru siyasi temsilci ol' diye verildi. 'Önce insan' diyoruz, ırk temelinde yapılan siyasetler toplumu ayrıştırır, çürütür. Bugün HDP'nin 'geniş kitlelere konuşuyorum ben' sözünün altında maalesef ırk temelli politikalar vardır. Onun için 1 Kasım'da oy kullanacak, şu geçecek barajı bu geçecek, onlar zaten geçiyor. CHP'nin artık hiç kimseye 'şu olsun bu olsun' diye verecek bir tane oyu yoktur. Biz namusumuzla mücadele ediyoruz, biz 'önce millet' dedik, ama onlar 'önce saray' dedi. 1 Kasım'da hepimize bir görev düşüyor, bu görevimizi yerine getirmek zorundayız, Türkiye'de yaşayan her yurttaşımızı birinci sınıf yurttaş yapmak zorundayız."

"DAVUTOĞLU'NUN ÜÇ ÇAĞRISINA KATILIYORUZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün siyasi partilere 4 konuda çağrı yaptığına işaret eden Koç, bunlardan üçüne CHP olarak katıldıklarını bildirdi.

Koç, şunları kaydetti:

"Çağrısının bir tanesi hariç, üçüne katılıyoruz. Önce katıldığımızı söyleyeyim. Görüntü kirliliği ve ses kirliliği. Evet burada anlaşalım, hem milli ekonomiyi koruyalım, bayrak, ses, gürültü... Bir tek seçim merkezlerinin önünde ve ilçe merkezlerinin önünde bayrak asılsın. Dağa, taşa, mezarlığa bile bayrak asılıyordu geçen seçimlerde. Bunu bir centilmenlik anlaşmasıyla halledelim, buna varız. Siyasette bazen hakarete varabilecek eleştiriler yapılıyor. Kimseye hakaret etmeyelim. Hiç kimsenin özelini karıştırmayalım. Eyvallah, o bizim düsturumuz zaten. Ama bunları söyleyen Sayın Başbakanın, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ailesiyle ilgili havuz medyasında saçma sapan iftiralar sergilendiğinde de sesini çıkarması gerekiyor. Katılmadığımız bir yön var, 'Sayın Cumhurbaşkanını bu işlerin dışında tutalım.' Eyvallah. Sayın Cumhurbaşkanı seçilmiştir, meşrudur, çalışma koşullarını bağlayan anayasal maddeler var. Sayın Cumhurbaşkanı anayasal sınırları içinde kaldığı sürece eyvallah. Ama sen o yetkileri aşıp bir gün başbakan, bir gün AKP genel başkanı gibi meydanlara çıkıp, ağzına geleni söyler, önüne geleni yıkıp devirirsen, o zaman kusura bakma seni muhatap almasak da hakettiği cevabı, hakettiği zaman alnının ortasına yapıştırırız."

Haluk Koç, Kurban Bayramı'nı da kutlayarak, Türk milletinin yaşadığı acıların sona ermesi dileğinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Koç Ak Parti Kalecik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (272)

urfalı:

Urfa halkı dogru yolda olan akp ye atar dıgerlerı yalan.

40
18
yanıtYanıtla
hercai:

Urfa dan hain çıkmaz. Çıksa çıksa senin gibi vatan evladı çıkar. Bunu tüm Türkiye biliyor.

yanıt8
yanıt1
YUSUF İSLAM:

ALLAHIN İZNİYLE HDP BU SEÇİMDEDE ALNININ AKIYLA ÇIKACAK ÇÜNKÜ KÜRTLERİN ALNI AKTIR ALLAH KATINDA

13
19
yanıtYanıtla
Muşlu:

Hdp ye oy veren hicbir kürdün alni ak değil aksine elleri kana bulanmiştir...

yanıt7
yanıt1
sivasli:

sen HDP kac tane atatis var biliyormusuncok ahil sin eger ah keske biraz düsüne bilseydin

yanıt2
yanıt1
MELDA:

BİJİ BİJİ HDP

10
21
yanıtYanıtla
amedli:

sere .iya hdp:)

yanıt0
yanıt0
Hakan Mobil-ANDROID:

karizmatik lider sayın Selahattin Demirtaş Oyum size

11
20
yanıtYanıtla
SELAHATTİN 7 DÜVELE KARŞI SAVAŞIYOR:

ARKADAŞ BİLMESEM BU ÜLKEYİ SELAHATTİN DEMİRTAŞ YÖNETİYOR SANACAM:)) HÜKÜMET HDP HÜKÜMETİ SANACAM:))) SEÇİM GELMİŞ AKP SELAHATTİNLE UĞRAŞIYOR BAHÇELİ SELAHATTİNLE UĞRAŞIYOR CHP SELAHATTİNLE UĞRAŞIYOR:)) KARDEŞİM HARBİDEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ 7 DÜVELE KARŞI SAVAŞIYOR. . . ALLAH ONUN YAR VE YARDIMCISI OLSUN. . . HEPSİ BİR OLMUŞ İTTİFAK KURMUŞ HDP Yİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR. . . . ____________

7
22
yanıtYanıtla
TEKİRDAĞLI:

BU ÜLKEDE İDAM GELECEK ÖNCE APO SONRA TÜM PKK LILAR ASILACAK VE ONLARA DESTEK VERENLERDE TEK TEK İBRATİ ALEM OLSUN DİYE MEYDANLARDA SALLANDIRILACAK VE DENECEK Kİ BUNLARIN SİYONİST YAHUDİ BABALARINA SEN MENDERESİ ASTIRDIN ÖZALI ZEHİRLETTİN ÖNCE MAŞA OLAN ÖRGÜTÜN PKK BÖYLE YOK EDİLECEK VE HADDİNİ BİLEMSSEN GÜN GELECEK SIRA SANA GELECEK BU DEVLETİN GÜCÜ İBRETİ ALEM DÜNYAYA GÖSTERİLMELİ ANCAK ERDOĞAN VE DAVUDOĞLU DAHA YÜREKLİ DAVRANMALI VE HALKIN YANINDA OLDUĞUNU BİLMELİ

22
6
yanıtYanıtla
Tüm 272 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title