Haberler

CHP'li Keskin'den Eğitimli Üye Vurgusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partiye eğitimli insanları kazandırma döneminin geldiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partiye eğitimli insanları kazandırma döneminin geldiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partisinin Karabük İl Başkanlığını ziyaret etti. Yaklaşık bir hafta önce istifa eden il yönetimini kongreye götürecek kayyumun seçimi için ziyarette bulunduğunu belirten Keskin, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partide herkesin kendisine destek olabilecek insanlarla üye profilini şekillendirmeye çalıştığını belirten Keskin, şöyle konuştu: "Önce ayakları tamamlamamız lazım. Toplumun her kesiminde bizi temsil edecek insanları bulmak zorundayız ki, imkanlar ölçüsünde eğitimli insanları partiye çekme dönemi gelmiştir. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, CHP'nin üyesinin oturduğu yerleşim alanında partiyi ideolojik ve felsefe anlamında temsil edecek birikime ve donanıma sahip olmalıdır. Parti içindeki kavga gürültüler nedeniyle genellikle bu tür insanlarımızı dışladık. Herkes kendisine destek olabilecek insanlarla üye profilini şekillendirmeye çalıştı. Bunların oluşturduğu çok büyük sıkıntılar var. Geçmişte yaşadığımız bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir anlayışla bir kitlesel seferberlik ilan ederek hem yeni simaların kazandırılması hem de partinin her yere ulaşabilecek şekilde örgütlenmesi gerçekleştirilmesi gerekiyor."

İl yönetiminin istifa etmesinin ardından partiyi kongreye götürecek olan kayyumun seçimini yapacaklarını belirten Keskin, şunları söyledi: "Parti yönetiminde bir boşalma oldu. Bu boşalmayı genel merkezden atayıp doldurmaktan ziyade daha demokratik bir şekilde bu süreci işletmeye karar verdik. Partimizin tabanında hizmet etmiş, ilçe başkanlarımızı, eski belediye başkanlarımızın görüşlerini alarak önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongresine partisine götürecek olan arkadaşlarımızı belirlemek, kongremizde aday olacak arkadaşlarımızla ilgili arkadaşlarımızın düşüncelerini, önerilerini tespit etmek için buradayız."

DIŞ POLİTİKA İFLAS ETMİŞTİR

İktidarı eleştiren Keskin, dış politikanın iflas ettiğini kaydetti. Üniversite mezunu gençlerin kahvelerde oturduğunu belirten Keskin, sözlerine şöyle devam etti: "CHP'yi toplumda itibarsızlaştırma gayretlerine, CHP'nin insanlar nezdindeki gücüne karşı zayıflatma çalışmalarına karşı, CHP tarihin derinliklerinden gelen bir partidir. Misyonu olan bir partidir, Türkiye'nin düne göre bugün sosyal demokrasiye daha çok ihtiyacı var. Siyasal iktidar Türkiye'nin temel konuları konusunda tamamıyla başarısız olmuştur. Dış politikada, terör konusunda, AK Parti'nin vizyonsuzluğu uygulamanın mihenk taşında ortaya çıkmıştır. Dış politika iflas etmiştir, tarihin çöp sepetine gitmiştir. Şu an sorunsuz komşumuz kalmamıştır. Türkiye'nin iktidarın iş başına geldiğinde var olan temel sorunları ortadan kalkmamıştır artmıştır."

Türkiye'nin en sıcak sorununun işsizlik olduğunu anlatan Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversite mezunu gençlerimizin enerjilerini kahve köşelerinde harcamaya mahkum olmuştur. Türkiye'de gelir dağılımı çarpık bir şekilde devam etmektedir. Çalışan insanların kayıt dışı olması temel sorunlardan birisidir. Türkiye'de 25 milyon kişi çalışmaktadır, bunun 12 milyonu kayıt dışıdır. Sosyal güvenlik şemsiyesinden yararlanacak şekilde değillerdir. Türkiye'de bir demokratik silkelişe yeni bir restorasyona ihtiyaç vardır. Türkiye'de adalet siyasi iktidarın şubesi haline gelmiştir. İktidarın talimatlarıyla Türkiye'nin aydınlarını, yurt severlerini derleyip toplayıp Silivri toplama kampında yıllarca sorgusuz sualsiz tutuklanmasına neden olmaktadır."

Suriye'den gelen mültecilerin Türk vatandaşlığına geçirildiği yönündeki iddialarla ilgili olarak da Keskin, şunları söyledi: "Şu an dedikodudur. Vatandaşlığa geçebilmeleri için Bakanlar Kurulu tarafından karar çıkması gerekmektedir. Bu siyasi iktidar bu konuda hileli bir yönteme başvurmuştur. Geride kalan zaman dilimine baktığımızda vatandaşlıktan çıkarılan ya da alınan Resmi Gazete'de yayınlanıyordu. Siyasal iktidar bu konuda da devreye soktuğu kirli yöntemleri gizleyebilmek için Resmi Gazete'de yayınlamayı durdurmuştur. Bu konudaki iddiaların ilimize geçen bir resmi belgesi yoktur. Sanırım CHP olarak bu konunun ciddi şekilde takibi içerisindeyiz." - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

Terör örgütüne ağır darbe! 22 ilde düzenlenen operasyonda 239 şüpheli yakalandı

Terör örgütüne ağır darbe! 22 ilde düzenlenen operasyonda 239 şüpheli yakalandı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title