Haberler

CHP'li Güneş: "İktidar Muhalefetsiz Bir Parti İstiyor, Oysa Biz Çok Çalışkan Partiyiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, iktidarın muhalefetsiz bir parlamento istediğini, kendilerinin ise çok çalışan bir parti olduğunu söyledi.

CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş'in oğlu Aydoğan Demir Gezmiş'in Jasmin Otel'de gerçekleştirilen sünnet düğününe CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile birlikte katılan Hurşit Güneş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün CHP'nin yemin boykotuna ilişkin, 'CHP büyük bir kafa karışıklığı içinde. Seçimin de yorgunluğu var açıkçası. CHP'nin iyi bir yaz tatiline ihtiyacı olduğunu düşünüyorum' şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Hurşit Güneş, "Nihat Bey anlaşılan CHP'yi tatile çıkarıp, meclise hiç gelmememizi istiyor. Muhalefetsiz bir parlamento istiyor. Oysa biz çok çalışan bir partiyiz. Tüm milletvekillerimiz halka hizmet etmek için 12 Haziran öncesinde çok çalıştılar. Şimdi ciddi muhalefet yapma konusunda da yeminliler. Biz çalışkan partiyiz. Çalışkan bir genel başkanımız var. Bizi tatile çıkarma kararı Nihat beye kalmıyor. Nihat beyi severim, hemşerimdir ama müsaade etsin, biz tatile değil millete hizmet edelim" dedi.

CHP'li milletvekillerinin yemin boykotlarının ne zamana kadar süreceği şeklinde soruyu da yanıtlayan Güneş şunları söyledi: "Parlamentoya giriyoruz. Meclise saygımız var ancak 2 arkadaşımızın demokratik hakkını istiyoruz. Hukuken yemin etmelerine engel yok. Yargıç böyle karar vermiş olabilir, ama hükümlü değiller, suçları yok. Uluslararası normların ötesinde tutukluluk çekiyorlar. Arkadaşlarımız adli mercilere müracaat etmişler. O belgeyle CHP'ye gelmişler, CHP de onları adaylığa layık görmüş. YSK'ya müracaat etmiş, YSK' da bunu kabul ederek Resmi Gazetede yayımlamış. Dolayısıyla aday olmalarına hiçbir engel olmayan ve daha sonra seçilen kişilerin gelip mecliste bizler gibi yemin edebilme hakkını istiyoruz. Süleyman Çelebi ve ben ne kadar milletvekiliysem Mustafa Balbay da o kadar milletvekilidir. Bunu herkes biliyor. Bu hakkı istiyoruz. Hükümlü olmayan insanlar için milletvekili olabilme hakkını istiyoruz. Hükümlü olan insanların siyasal hakkını iade etmiş bir parti olarak istiyoruz. Bu kişi de Tayyib Erdoğan'dır. Biz hukuku istiyoruz. Uluslararası hukuk bu kadar uzun süreli bir tutukluluğu uygun görmüyor. 800 günlük tutukluluk süresi olmaz. Uluslararası hukuk bu kadar uzun süreli bir tutukluluk öngörmediğine göre hukukun yerine gelmesini bekliyoruz. Uluslararası hukuk ve demokratik kurallar uygulandığı takdirde arkadaşlarımız bizimle beraber parlamentoda halktan aldıkları görevi yerine getireceklerdir" diye konuştu.

Güneş konuşmasını, "Bizler parlamentonun çoğunluğunu oluşturan partinin aklı selime gelmesini, en azından vicdanıyla hareket etmesini, geçmişte onlara sağlanan hakların başkaları için de uygulanabileceğini, gerçekleştirilmesi gerektiğini vicdanen hissetsinler ve gereğini yapsınlar diye bekliyoruz. Biz, seçilmiş insanların seçilmelerinden dolayı görevlerini yapmaları için demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bizim mecliste ant içmemiz ve o andın içindeki içeriğe uyabilmemiz, sadık kalabilmemiz için gereğini önceden yapıyoruz. Çünkü orada demokratik hukuk devletine sadakatle bağlı kalınacağına dair bir yemin var. Yemini baştan yapıyoruz. Bu durum demokrasi gelinceye kadar çözülünceye kadar devam edecektir" diye sürdürdü.

Hurşit Güneş konuşmasının ardından "Rozetleri taktık. Şimdi de sünnetliye takı takacağız" diyerek, CHP Giresun Milletvekili Aykut Gezmiş'in oğlu Aydoğan Demir Gezmiş'i tebrik edip altın hediye etti. - Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title