Haberler

CHP'li Ağbaba'dan, Malatya'daki Tutuklu Öğrencilere Destek

Malatya Özel Yetkili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Yasa dışı terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanan 6 üniversite öğrencisi yarın tekrar hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi tutuklu öğrenci aileleri ile kameralar karşısına geçen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Darbe dönemini aratan hukuk uygulamaları ile karşı karşıyayız" dedi.

Malatya'da yasa dışı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla 3 Haziran 2011 tarihinden bu yana tutuklu bulunan üniversite öğrencileri Erkin Kocaman, Ayça Kılınç, Yusuf Yılmaz, Uğur Pektaş, Sevcan Göktaş ve Kubilay Uçucu'nun Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına yarın devam edilecek. İlk duruşması 23 Kasım 2011'de yapılan davada kızını ölüm orucu eyleminde kaybeden bir anne de yargılanıyor.

CHP'Lİ AĞBABA'DAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün yanına tutuklu öğrenci ailelerini alarak Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde kameralar karşısına geçti. Ağbaba, adalet ve hukuk uygulamaları arasındaki makasın açıldığını öne sürerek şunları söyledi:

"En küçük muhalefete dahi tahammül edemeyen hükümet yargıyı araçsallaştırmış durumdadır. Hukuk önündeki eşitlik, hapishanelere tıkılmış insanlara karşı uygulanan hukuksuzluklarla sağlanmış durumdadır. Yargılama süreci ve tutukluluğu cezaya, cezanın infazını ise işkenceye dönüştüren bir hukuk sisteminin adaleti sağlanması beklenebilir mi? Özellikle Özel Yetkili Mahkemelerin verdiği, vereceği kararlar, artık kamuoyu nezdinde şüpheyle karşılanmaktadır. Saç kestirmenin, şemsiye taşımanın, herhangi bir kitapçıda bulunabilecek kitapların, konser bileti satmanın, puşu takmanın ve basın açıklamasına katılmanın suç unsuru olarak gösterilmesi, çivisi çıkmış hukuk düzeni değildir ne nedir?"

'ÖLEN KIZININ FOTOĞRAFINI TAŞIDI DİYE'

Milletvekili Ağbaba, ölüm orucunda ölen kızının fotoğrafını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde taşıdığı için Hatice Harman'ın da 'örgüt propagandasından' tutuksuz yargılandığını belirterek, "Bir insana çocuğunun fotoğrafını taşıdığı için dava açılan başka bir ülke, bir başka dönem daha var mıdır?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Anne Hatice Harman da, ölüm orucunda ölen kızı Feride Harman'ın fotoğrafını Kadınlar Günü'nde taşıdığı için 8 aydır tutuksuz yargılandığını belirterek, "Bir anne çocuğunu elinde de taşır, yüreğinde de taşır, çantasında da taşır. Buna nasıl ceza verilir, bu nasıl bir ülke" diyerek tepki gösterdi.

Söz alan tutuklu öğrencilerin aileleri de, çocuklarının suçsuz olduklarını savunarak tutuklu kalmalarına anlam veremediklerini belirtti.

Yarın saat 10.00'da Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmayı CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın da izleyeceği belirtildi. - Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Yılmaz Uğur Pektaş Veli Ağbaba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title