Haberler

CHP İstanbul Aday Adayı Özcan'dan "Ön Seçim" Önerisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı CHP eski İstanbul İl Başkanı Ali Özcan, 15 yıldır AKP zihniyeti ile yönetilen İstanbul'da "eş, dost, ahbap kayırmacılığı, sadaka kültürü ve rant paylaşımına dayalı bir yönetim anlayışı"nın bu seçimlerle sona ereceğini söyledi. CHP'nin İstanbul'da seçimden galip çıkacağını ifade eden Özcan, CHP'nin İstanbul'da adaylarını ön seçimle belirlemesi önerisini getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan CHP Özcan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da yerel seçim adaylarını ön seçimle belirlemesi durumunda seçimleri kazanma şansının daha fazla olduğunu belirtti. Özcan, "Bugün İstanbul'da bulunan 100 bine yakın CHP üyesinin seçim sürecine aktif olarak katılmasını, Partinin bütün hücrelerinin teker teker yaşama kavuşan canlı bir organizma gibi hayat bulmasını sağlamak için ön seçim gerekiyor. Sosyal demokratların aday belirlemek için ön seçim yöntemi kullandığı yıllar ile seçimlerdeki başarısı karşılaştırıldığında durum tüm çıplaklığı ile ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Özcan konuşmasını söyle sürdürdü:

"Vedat Dalokay 1973'te Ankara'da önseçimle aday olmuş ve Ankara Belediye Başkanı seçildi. Ama aynı Dalokay 1984'te SODEP'in atama belediye başkan adayı oldu ve seçimi kaybetti. Aynı yıl Ahmet İsvan İstanbul'dan ön seçimle aday gösterildi ve seçimde büyük bir başarı sağladı. Ali Dinçer Ankara'da 1977'de önseçimle aday olunca belediye başkanlığını kazandı. İstanbul'da ise Aytekin Kotil'in belediye başkanlığı dönemi de ön seçim sandığının kurulmasından sonra başladı. Murat Karayalçın 1989'da ön seçimi kazanarak aday oldu ve belediye başkanı seçildi. Ama yine aynı Karayalçın 1999 seçimlerinde CHP'nin atama adayı olunca seçimi kaybetti. İstanbul'da ise Nurettin Sözen önce ön seçimi sonra da seçimi kazandı ve İstanbul'a sosyal demokrasinin bayrağını dikti."

-"ÖNSEÇİMİ KAYBEDERSEM ADAY KADAR ÇALIŞACAĞIMI TAAHHÜT EDİYORUM"-

2009 yerel seçimlerinden başarıyla çıkmak için CHP'nin partide katılımcılığı teşvik edecek, örgütünü aktive edecek, heyecan yaratacak süreci başlatmasının yerinde olacağını söyleyen Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olan rakipleri için de "Hepsi İstanbul'u yönetmeye ehliyetli kişilerdir. İstanbul'da CHP örgütünün yapacağı bir seçimin ardından aday olacak her arkadaşımız için en az kendi adaylığım kadar çalışmayı taahhüt ediyorum. Ben aday olduğum takdirde diğer arkadaşlarımın da benzer bir tutum alacağından eminim" dedi.

-"ÖNSEÇİM ÖNKOŞULUM DEĞİL"-

Özcan, "CHP yönetiminin ön seçime sıcak bakıp bakmadığı" şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Ben ön seçimi bir ön koşul olarak getirmiyorum. Ön seçim startıyla birlikte İstanbul'da seçim propagandası döneminin de başlayacağını, örgütün aktive olacağını ve 100 bine yakın CHP üyesinin seçim sürecine daha gönüllü katılacağını öne sürüyorum. Seçim takvimi elverdiği ölçüde, genel merkezin de bu öneriyi değerlendireceğini düşünüyorum." (ANKA)

(HF/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title