Haberler

CHP Iğdır Milletvekili Adayı Gülbey Açıklaması

Iğdır’dan Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı olduğunu açıklayan Göksel Gülbey, “Ülkemizin içinde bulunduğu duruma müdahil olabilmek için siyasette söz söylemenin gerekliliğine inandığım için milletvekili aday adayı olduğum için Ermeni lobisi siyasete atılmamın önüne geçmek istiyor” dedi.

Iğdır'dan Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı olduğunu açıklayan Göksel Gülbey, "Ülkemizin içinde bulunduğu duruma müdahil olabilmek için siyasette söz söylemenin gerekliliğine inandığım için milletvekili aday adayı olduğum için Ermeni lobisi siyasete atılmamın önüne geçmek istiyor" dedi.

Iğdır ilinde yıllardır kamu çalışanı olarak görev yapmakta olduğunu ifade eden Gülbey, "Atatürk'ün Kurduğu Cumhuriyeti yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinden Iğdır ilinde milletvekili aday adayı olmak için yola çıktım. Benim ve arkadaşlarımın, ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için ilimizde verdiğimiz mücadeleyi engellemek isteyenler son günlerde Hakkımda mesnetsiz iddialarla yolumuza taş koymaya çalışmaktadırlar" dedi.

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanlığını 2008 yılından beri yürütmekte olduğunu anımsatan Gülbey, "Görevi devir aldığım günden bu güne kadar her türlü milli, sosyal ve siyasi sorunlarımızla alakalı çalışmalar yürütmekteyim. Çalışmalarımın ana omurgasını asılsız Ermeni iddiaları oluşturmaktadır. Bu iddialar sayiki ile yapılan deformasyonlara karşı ASİMDER adlı STK ile önemli çalışmalar yaptım. Bahse konu çalışmalarım sadece ve sadece Ermeni tehtiş örgütü kaynaklı coğrafi ve milli bütünlüğümüze kast eden bu militar organizasyonlara karşı olup yürütülen çalışmalar, Ermeni halkını hedef ve esas almamaktadır. Ermeni halkı ile geçmişte yüz yıllara dayalı birlikteliğimize rağmen bizi Ermeni düşmanı gibi göstermeye çalışanlara karşı onurlu duruşumdan hiç taviz vermedim, vermeyeceğim de" diye konuştu.

Bazı yayın organlarında akla hayale sığmayacak itham ve iftiralara muhatap olmak zorunda kalmış bulunmakta olduğunu ileri süren Gülbey, "Irkçı, faşist suçlamalar her turlu vicdani ve inancı ölçüden uzaktır. Ön yargılardan uzak değerlendirmeler yapıldığında görülecektir ki! ASİMDER başkanı olarak yaptığım çalışmalarda, ayrıştıran değil, birleştiren olmaya çalışmışımdır. Bu çalışmalarımızdan bir kaç örnek verecek olursam; 04.03.2014-ASİMDER'den Ermeni köyüne ziyaret, 15.08.2011- ASİMDER Ermeni asıllı vatandaşımız Artin Penik'i andı, 16.03.2012- ASİMDER Halepçe'de katledilen Kürtleri andı, 24.08.2014- ASİMDER'den kardeşlik uyarısı,11.07.2012- Uşak ASİMDER'den Srebrenista Soykırımı Mesajı! 04.01.2014- ASİMDER ve BDM Van'da Kürt asıllı Kartal'ın anısına mevlit okutacak. 01.09.2014- ASİMDER Erivan'da Cuma namazı kılmak için Ermenistan'a vize için başvurdu. 11.02.2015- ASİMDER'den Türkmen ailelere yardım kampanyasına destek çağrısı. Çalışmalarımız bırakınız ırkçılığı tarihsel husumet makasını kapatmaya yönelik son derece yararlı çalışmalardır. Hakkımda İstanbul Çağlayan adliyesinde açılan Irkçılık ve hedef gösterme davasında haksız yere suçladığımız kanıtı olarak; sadece polis karakolunda ifade vermek suretiyle takipsizlik kararı verilerek dava sonuçlanmıştır. Şahsım ve dernek üyelerimiz Ermenistan sınırında yaşamamız ve Azerbaycan Karabağ savaşında akrabalarımızın katledilmesine, mallarına el konulmasına rağmen yaşadığım şehre turist olarak günlük onlarca Ermenistan vatandaşları ve Türkiye'de yaşayan Ermeni asıllı vatandaşlarımız gezmeye, Ağrı Dağını ziyarete gelmektedirler. Bizler şehrimize gelen Ermeni vatandaşlarımızı taciz etmek bir yana hep yardımcı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Şahsımın ve üyelerimizin Ermenistan vatandaşları ve ülkemizdeki Ermeni asıllı vatandaşlarımızla hiçbir sorunu olmamıştır. Hatta ikili diyaloğun geliştirilmesi adına Erivan'daki tarihi Türk mescidi olan Gök Camide Cuma namazı kılmak için Erivan'a gitmek isteğimizi Ermenistan yetkililerine resmi olarak bildirmişizdir" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk partisinde (CHP) bünyesinde siyasi çalışma niyetinin, Türkiye hakkında karalama çalışmaları yapan Ermeni lobisini ve Iğdır'da, siyaset yapan ve yapmak isteyen çevreleri tedirgin etmekte olduğunu ileri süren Gülbey, "Sonuç olarak, Irkçı ve faşist düşünceye ne aile yapım nede akraba çevrem müsait olmadığından, ayrıca şahsımın ırkçı düşünceye sahip olmaması sebebiyle, toplumun her kesimini (ırk, dil, inanç, siyasi ve renk) ayrımı yapmayan bir siyasi parti olduğuna inandığım Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaya karar verdim. Bu kararım kimi çevrelerde tedirginlik yaşatmış olacak ki, kimi yayın organlarında şahsımı ve üyesi olma onuruna sahip olduğum partimi yıpratma yolunu seçmişlerdir. Yapılan bu haberler şahsım ve ailemi derinden incitmiş ve üzmüştür. Şahsım hakkında haber yapan yayın organlarının ön yargılı ve tek taraflı ithamlarda bulunan haber yerine şahsıma da konunun sorularak yapılmasını arzulardım. İnşallah bu haberleri yapan yayın organları düzeltme haberleri yayınlayarak şahsım ve partim CHP'yi zan altında bırakma ve hedef gösterme gibi yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırırlar düşüncesi ve dileğindeyiz" ifadelerine yer verdi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ermenistan Erivan Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (3)

BznMobil-IOS:

Iğdır'da şu ana kadar CHP ne kadar oy aldıki aday oluyorsunuz. Paranıza yazık(;

1
0
yanıtYanıtla
artizmobilWeb@haberler.com:

Boş iş CHP göksel gulbey beyefendiyle kazanamaz

0
0
yanıtYanıtla
artizmobilWeb@haberler.com:

CHP Iğdır da göksel gulbey beyefendi ile kazanamaz onun tabani MHP dur kendine yazik eder.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title