Haberler

CHP Heyetinin Güneydoğu Turu

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, Habur Sınır Kapısı'nın Kapatılmasından Yana Olmadıklarını Belirterek, "Aldığımız Bilgi Doğrultusunda Bölgede İkinci Bir Sınır Kapısına İhtiyaç Duyulmadığını Söyleyebiliriz" Dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasından yana olmadıklarını belirterek, "Aldığımız bilgi doğrultusunda bölgede ikinci bir sınır kapısına ihtiyaç duyulmadığını söyleyebiliriz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gönderdiği 13 kişilik milletvekili heyeti Şırnak'a ulaştı.

İlk olarak Cizre ilçesine ziyarette bulunan heyet, daha sonra Silopi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda Gümrük Başmüdürü Mehmet Ulusoy'u makamında ziyaret ederek, sınır kapısındaki son durum hakkında bilgi aldı. 13 kişilik CHP'li milletvekili heyeti, sınır kapısında inceleme yaptıktan sonra Silopi ilçesine geçti. Şanlıurfa milletvekili ve aynı zamanda heyetin başkanı olan Mahmut Yıldız, ziyaretin amacının CHP'nin bölgedeki politikalarını gözden geçirmek, örgütleri denetlemek, aynı zamanda vatandaşların şikayetlerini tespit ederek bunu yetkili makamlara iletmek olduğunu ifade etti. Yıldız, sorunları yerinde incelediklerini belirterek, CHP'nin iktidara geldiği zaman sorunları önceden tespit etmiş bulunacağını kaydetti.

Bölge halkının yabancısı olmadıklarını vurgulayan Yıldız, "Bölgenin en büyük sıkıntısı Habur Sınır Kapısı'dır. Sınır kapısı, bütün Güneydoğu'nun can damarıdır. Bu kapının kapatılacağına dair birçok söylem ortaya atılıyor, bu tip dedikodular vatandaşları çok rahatsız ediyor. Biz CHP olarak asla Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasından yana değiliz. Biz Habur Sınır Kapısı'nda işlerliğin artması için birtakım çözüm önerilerini yetkili mercilere bildireceğiz. Burada aldığımız bilgiye göre ikinci bir sınır kapısına ihtiyaç duyulmuyor" açıklamasını yaptı.

Silopi'deki ziyaret ve incelemelerini tamamlayan heyet, daha sonra ilçe parti teşkilatının açılışı için İdil ilçesine hareket etti.

Mahmut Yıldız başkanlığında oluşan CHP'nin Güneydoğu heyetinde, MYK Üyesi Mesut Değer ile milletvekilleri Fahrettin Üstün, Mahmut Duyan, Yılmaz Kaya, Tuncay Ercenk, Erdal Karademir, Mustafa Yılmaz, Ahmet Ersin, M. Siyam Kesimoğlu, Şevket Arz, Erdoğan Kaplan ve Mehmet Kartal bulunuyor. Özellikle son seçimlerde oy alınmayan bölgeleri ziyaret edecek olan heyet, bölgede yaşanan sıkıntıları bir rapor haline getirdikten sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sunacak.

(MD-EST-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title