Haberler

CHP Genel Sekreteri Batum Kırklareli'nde

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, 'Yumurtalı Eylemin Şiddet Eylemi Olmadığını Ancak Maruz Kalan İnsanı Üzeceğini' Söyledi

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, 'Yumurtalı eylemin şiddet eylemi olmadığını ancak maruz kalan insanı üzeceğini' söyledi.

Batum, Kırklareli'nde CHP İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Ülkede, hiçbir hükümet döneminde görülmemiş ölçüde, 'korku ve baskı yayarak seslerin kısılmaya başlandığını' savunan Batum, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Türkiye'de hepimizin yaşadığı olaylar oldu. Dünyanın her yerinde büyük hayretle karşılanan belgeler açıklanıyor. Türkiye'de hükümetimiz bunların üzerini bağırarak, çağırarak ve belirli yöntemlerle her zaman olduğu gibi 8 senedir yaptığı gibi örtmeye çalışıyor. Fakat Türkiye'de bütün kesimleri hükümetimiz korkutabilir.

Bu ülkede Başbakan açıkça 'bana bakın, bitaraf olan bertaraf olur' demiş ise gazetecilere, medya patronlarına, 'bana bakın benim gibi düşünmeyen gazeteciler, benim için yazmayan gazetecileri, gazetelerinizden atmazsanız bir daha yanıma gelip ağlamayın' demiş ise sesini çıkartacak tek mekanizma genç kesim kalmıştır.'

Batum, Türkiye'de gençlerin 'sadece pankart açtıkları için dayak yediklerini' belirterek, 'Boğaziçi Üniversitesi'nde polislerden dayak yiyen çocukların haberini hiç bir basın organının yazmaya cesaret edemediğini' savundu. Öğrenci protestolarından söz ederken 'Yumurtalı eylem şiddet eylemi değildir, ancak maruz kalan insanı üzer. Hepimizi üzer. Yumurtayla veya boyayla bir şeyle eylem yapılırsa üzülürüz' diyen Batum, iktidar partisi mensupları bunlara maruz kalıyorsa, 'Yanlış bir şey mi yaptık acaba? Neden bunlar sesini çıkartamayıp da yumurta atıyorlar' diye düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Hiç kimsenin olup bitenleri gözardı etmeye çalışmaması gerektiğini işaret eden Batum, şunları kaydetti:

'Orada dayak yiyen çocuklar, ağzı burnu kırılan, resimlerde gördüğünüz çocuklar... Ne oldu, ne soruşturması açıldı? Bizi hiç kandırmaya çalışmasınlar, o yüzden Burhan Kuzu'nun böyle bir şey söylediğine hiç inanmıyorum. Bir iktidar şiddet yoluna saptığı zaman, bazı şeylerin üstünü örtmeye çalıştığı zaman, mutlaka bunun karşılığında olayları tırmandırmak zorundadır. Kendilerini protesto etmeye çalışanlara 'bunlar Ergenekoncu' diyorlar. Bunlar yıldırma politikası, korkutma, sindirme politikalarıdır. Trakya insanına seçimlerde diyecekler 'bunlar bize oy vermiyor bunlar Egenekoncu'...

Başbakan şiir falan okumasın. Silivri'de yatanların ben Ergenekon'dan yattığını bilirken Başbakan, 'benim 1 milyar dolarım olduğunu söyleyen adam 3.5 yıldır içeride' diyor. Meğer onlar Başbakan'ın parasının olduğunu söylediği için içeride yatıyorlarmış. Korkunun ecele faydası yok, şiir okumanın da Başbakan'a hiç bir faydası olmayacak.'

Batum, konuşmasının ardından basına kapalı olarak partililerle toplantı yaptı. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat da katıldı.

Batum ve Özpolat daha sonra partililerle görüşmek üzere Edirne'ye hareket etti.

(ÖZG-NA-SEB) - KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title