Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, Bayburt'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi, 12 Milletvekiliyle Birlikte Bayburt'ta İncelemelerde Bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi, 12 milletvekiliyle birlikte Bayburt'ta incelemelerde bulundu.

CHP İl Teşkilatı'nı ziyaret etmek ve yeni parti binasının açılışını yapmak amacıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi'nin başkanlığında, İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, Trabzon Milletvekili Şevket Arz, İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, İstanbul Milletvekili Halil Akyüz, Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, Giresun Milletvekili Mehmet Işık, Ordu milletvekilleri Kazım Türkmen ve İ. Sami Tandoğdu, İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü'nün bulunduğu heyet Bayburt'a geldi.

Yeni alınan parti il binasının açılış töreninin ardından İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu bir konuşma yaptı. Açılışın ardından basın toplantısı düzenleyen Selvi, "Tüm Türkiye'mizde CHP politikalarını anlatılması ve 4 Kasım 2007 tarihinde yapılacak olan genel seçim ve örgütümüzün seçime hazırlıklı olmasının öneminin vurgulanması, güncel siyasi olaylara, yasama, yürütme ve yargıdaki tıkanıklık ve çarpıklıklara yöresel ekonomik konu ve sıkıntılara, iç ve dış politikadaki çözümsüzlüğe değinmek üzere 140 milletvekiliyle 10 bölge de vatandaşlarımızla beraber olmak için yola çıktık" dedi.

Selvi, konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin yaklaşmasıyla Başbakan Erdoğan ve yandaşlarının bir taraftan pembe tablolar çizerek sanal ortam da hayali tesis açılışlarıyla halkımızı yanıltma, oyalama çabalarını sürdürmekte diğer taraftan ise karşılarındaki tüm kesimlerle çatışarak, kavga ederek Türkiye'yi çok tehlikeli bir gerilim ortamına hızla ve fütursuzca sürüklemektedirler. AK Parti 4.5 yıllık iktidarlarında halkın ekonomik ve sosyal açıdan tam anlamıyla bir bunalıma sürüklemiş çalışanlar, emekliler, esnaf ve çiftçiler borcu borçla kapatmanın sınırına gelmişler, çaresizlik içinde bu hükümeti yıkmanın planları içerisindedirler. AK Parti gerçekleri yansıtmayan rakamlarla halkımızı kandırabileceğini sanıyor ve her ortamda da bunu kullanıyor, yanıldıklarını çok yakında sandıkta göreceklerdir. AK Parti bu iktidar döneminde verdiği hiç bir sözü yerine getirmemiş, Türkiye'nin itibarını silmiş ve Türkiye'yi Erdoğan şamar oğlanına çevirmiş, IMF ile en uzun anlaşmaları yapmış, Dünya Bankası ve finans çevrelerinin sözünden dışarı çıkmama ayrıca Amerika ve Avrupa Birliği'nin sözcülüğüne soyunmuştur".

Basın mensuplarının sorularına cevap veren Selvi, daha önce aynı ortamda ve aynı şekilde seçilmelerine tepki gösterilen Turgut Özal ve Süleyman Demirel ile Tayyip Erdoğanın aynı kefeye konulmaması gerektiğini belirterek, "Erdoğan'ın koltuğunun altında yüzlerce yolsuzluk dosyası varken, Amerika ve Avrupa'ya diklenemezken kendi halkına diklenen bir Başbakan'ın, 4.5 yıllık iktidarları döneminde teslimiyetçi bir politika izleyen ve herkesle kavgalı olan, laik, cumhuriyet ilkelerine bağlı olmayan, uzlaşmaz bir tavır sergileyen birinin Cumhurbaşkanı olmaması gerekir. Cumhurbaşkanlığı mevkisi Türkiye'yi uzlaştıracak, birleştirecek ve bütünlüğümüze karşı tavırlar alan kurum ve kişilere karşı sarsılmaz bir ifadeyle tutum sergileyen bir kişi olmalıdır. 30 bin kişinin katili Abdullah Öcalan'a 'sayın' diyen, şehitlerimize kelle diyen, bir kişinin cumhurbaşkanlığı herkesimde tartışılır ve ülkemizi kaosa sürükler. Belediye Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmeyi aynı zanneden Tayyip Erdoğan üzerindeki yolsuzlukları ve yanlışlıkları yumuşak bir geçişle cumhurbaşkanı olarak bertaraf etmek istiyor ama CHP ve halkımız buna müsaade etmeyecek ve sandıkta gereken cevabı kendisine ve yandaşlarına verecektir. Hali hazır görevdeki AK Parti belediyelerinde yolsuzluklar ve adam kayırmacalar devam ederken, yandaşlarına ihaleler verilirken hala demokrasi adına halkımızı kandırmaya çalışan, dünya üzerinde özgürlük ve demokrasi hamiliği yapan ABD'ye her ortamda kabul ve evet diyen yanı başımızdaki Irak'ta insanlık suçları ve cinayetler işlenirken Irak halkı tarafından 'Hani özgürlük ve demokrasi gelecekti' soruları sorulup isyan edilirken, 65 bin ABD askerini Türkiye üzerinden konuşlandırmaya evet diyen Tayyip Erdoğan'a CHP ve Genel Başkanımız Deniz Baykal ve milletvekilleri karşı çıkarak bu insanlık ayıbı ve cinayetlere Türkiye'yi alet etmemiştir. 4.5 yıllık iktidarları döneminde Türkiye'yi geren ,yolsuzluklar ülkesi yapan, teslimiyetçi politikalarla dışarıya boynu bükük yapan, herkesle kavga eden AK Parti kimlere güvenmektedir. Kimlerden oy isteyecektir. AK Parti en çok, ülke ekonomisini ve dış politikasını teslim ettiği IMF'e, ABD'ye ve Avrupa Birliği'ne mi güvenmektedir. Halkımız bunun cevabını sandıkta verecektir" diye konuştu.

Selvi ve beraberindeki milletvekilleri, daha sonra ildeki sivil toplum örgütleriyle esnafı ziyaret etti.

(YY-İRT-ÖZ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
title