Haberler

CHP, Erdoğan'ın Mal Varlığı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Güncelleme:

CHP, Başbakan Erdoğan'ın mal varlığını oğulları, kızları, damat ve dünürleri üzerine gösterip gizlediğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, gerçek mal varlığını gizleyerek, "3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa muhalefet ettiği" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI İDDİASI

Kart'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Erdoğan'ın, Başbakanlık makamının verdiği nüfuz ve güçle ihaleleri tevzi ettiği, iş takipçiliği yaptığı, görevini kötüye kullandığına dair hakkında ciddi bulgular olduğu ileri sürüldü.

SES KAYITLARINI HATIRLATTI

İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet soruşturması, soruşturma kamuoyuna yansıdıktansonra internette yayımlanan ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hatırlatılan dilekçede, "Başbakan gerçek mal varlığını gizlemektedir" iddiasında bulunuldu.

"AKRABALARININ MAL VARLIĞI ARAŞTIRILSIN"

Erdoğan'ın, "mal varlığını suç ilişkileriyle oluşturduğu, muvazaalı ilişkilerle 3. kişilere intikal ettirdiği ve akrabalarının mal varlıklarının araştırılması halinde buna ilişkin bağın ortaya çıkacağı" savunulan dilekçede, Erdoğan'ın YSK'ya verdiği mal varlığı kayıtları aktarıldı.

Dilekçede, "Başbakan'ın menkul, gayrimenkul mallarıyla hak ve alacaklarının, 3628 sayılı yasanın 4. maddesinde ifade edildiği gibi 'geliriyle kabili telif olmadığı' açıkça görülmektedir. Başbakan'ın gelirinin kaynağı belli değildir. Başbakan'ın geliri olağanüstü boyutlardadır. Bu kaynağın araştırılması gereği vardır" iddialarına yer verilerek, hakkında TBMM Başkanlığına sunulmak üzere fezleke düzenlenmesi istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Konya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (335)

tayyip:

nerenizi yırtarsanız yırtın hangi iftirayı atarsanız atın,hak yerini elbette bulacaktır. chp zihniyeti gerici,yobaz zihniyet

23
41
yanıtYanıtla
Adınız YazınMERTMERT:

AKP Yİ DESTEKLEYENLER BANA MÜSLANLIĞI ANLATABİLİRMİ LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN ?

17
42
yanıtYanıtla
kemalistultraslan433@hotmail.com:

anlatmaya ne gerek var ki? tayyibi seviyorum de tamam müslümansın.. onlar için kelimei tevhid tayyibi seviyorum demek...

yanıt0
yanıt0
türkmustafa_berber032@hotmail.com.tr:

müslümanlık öyle iki satırla anlatılmaz öğrenmek istiyorsan camilerimize gelip öğtrenebilirsin ben sana öğretebilirim herkez siyaset yapmaya çalışıyor ama chp müslümanlığı çok ağzına alıyor chp nin bildiği bir islamiyet yok onu bil

yanıt0
yanıt0
Kadim Ülkücüvatancanfeda@hotmail.com:

Evet öncelikle Müslanlık değil Müslümanlık.Türkçeyi öğreniceksin.Ben Ak Partiyi destekliyorum.Müslümanlık Allah''ın emirlerini tam uygulamaktır.Ramazanda vekilleriniz gibi (Muharrem İnce) bira içmek değil oruç tutmaktır.Şimdi insanları dine kendinedir diyeceksiniz.O zaman Müslümanlıktan bahsetme.Müslümanlık Kanal İstanbul,3.Hava Limanı,3.Köprü,Hızlı Trenler gibi ülkesine vatanına milletine hizmet etmektir.Müslümanlık himmet adı altında para toplayıp kiliselere bağış yapmak değildir.İçkili bir ortamda Kur''an okutturmak değildir.Dışişleri bakanlığındaki ses kayıtlarını sızdırmak değildir ki bu vatana ihanettir.Allahtanislamiyeti ne chp den ne mhpden öğrendik.Allahtan Kur''an''dan öğrendik.

yanıt0
yanıt0
hasturkhasturk69@hotmail.com:

Sen salakmısın Akp lik meshepmi yada dini bir otaritemi sana muslumanlığı anlatacak. git anan baban anlatsın.Mal

yanıt0
yanıt0
BİR YERLERE GELMEK İÇİNMİtrkcll06@hotmail.com:

Ekmellettin MUHAMMED İHSANOĞLU olan ismini mahkeme kararıyla değiştirip MUHAMMED İ SİLDİRİP MEHMET YAPTIĞINI BİLİYORMUSUNUZ

yanıt0
yanıt0
angaralıpuzzle1789@hotmail.com:

la sözde ülkücü senden ülkücü değil türkücü bile olmaz ülkücülüğün ü sünü bile ağzına alma senin desteklediğin akp milliyetçiliği ayaklar altına almış bayrağı indirtmiş suriyelilere yardım edip uygur türklerine kerkük deki türkmenlere kapıları kapatmış ülkeyi talan etmiş insanları bölmüş türklüğü küçültmüş sen çıkmışsın akp yi destekliyorum diyorsun sen nasıl ülkücüsün la öyle senden olsa olsa akp yalakası makarnacı olur akp li bakan egemen bağışın da içki içerken bir çok video su var onun için niye bir şey demedin içki içmenin ramazanı normal günü diye bir şey yoktur her zaman haramdır ama bunun cezasını burda değil zaten diğer tarafta çekecektir buna ne sen ne de senin gibiler yargılayamaz mhp den islamiyetin özünü öğrenebilirsin ama önce delikanlı doğru türk olursan ...

yanıt0
yanıt0
YAVUZ HAN:

NE DEMİŞ ÜSTAD NECİP FAZIL:CHP MİLLETE DİNİNİ DİLİNİ IRKINI UNUTTURMAK İÇİN KURULMUŞ BİR MÜESSESESİDİR.

41
15
yanıtYanıtla
jklmates.lokman@gmail.com:

BU SARHOLUK YILLARINDA DEMİŞTİR...

yanıt0
yanıt0
Tüm 335 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title