Haberler

CHP, Engeliler Derneği'ni Ziyaret Etti

CHP İl Teşkilatı ve CHP Kadın Kolları Üyeleri, Edirne Bedensel Engeliler Derneği'ni Ziyaret Etti

CHP İl Teşkilatı ve CHP Kadın Kolları üyeleri, Edirne Bedensel Engeliler Derneği'ni ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Nejat Gencan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 8 milyona yakın engelli olduğunu söyledi.

Gencan, engelli insanların yaşamlarını kolaylaştırma noktasında toplumun her kesimine görev düştüğünü ifade ederek, 'Ulaşımdan tutunda yaşam mekanlarına kadar ir çok zorlukla karşılaşıyorlar. İnşallah CHP iktidarında bu engelleri kaldıracağız. Birlikte çalışacağız'. Sadece engeliler gününde değil her zaman yanlarındayız. Gelemiyorsak işlerimizin yoğunluğundan olduğunun bilinmesini isteriz. Ama gönlümüz sizlerle, bunu biliniz ' dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Erden ise engelli insanların yaşadığı sıkıntıların yalnızca kendilerinin değil, tüm toplumun sorunu olduğunu belirtti.

Erden, engellilerin sorununun insan hakları kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge özürlülük sorununu temelde bir insan hakları sorunu olarak ele almaktadır. Bizim anayasamız ve yasalarımızda özürlülere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri öngörmüş, devleti özürlülerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır. Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal biçimlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda kararlıyız ve her zaman engelli kardeşlerimizle birlikte olacağız. Burada söz veriyoruz, CHP iktidarında engelli kardeşlerimiz toplumda herkesin sahip olduğu haklara (eşitlik temelinde) sahip olacak, sorunlarını örgütleriyle el ele vererek, konuşarak, dayanışarak, planlı ve projeli bir çalışmayla çözecektir.'

Edirne Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Adem Düzkes de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engellilerin sosyal yaşamlarının kolaylaştırılması gerektiğini bildirdi.

(BAR-SAR-ÜNS) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title