Haberler

CHP Edirne İl Kongresi -CHP Genel Sekreter Yardımcısı Özpolat: -'iktidar Partisi Türkiye'de Korku İmparatorluğu Kurdu' -İl Başkanlığına Gencan Yeniden Seçildi

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, 'İktidar partisi Türkiye'de korku imparatorluğu kurdu' dedi.

Özpolat, Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen CHP Edirne İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ileri sürdü.

İktidar partisinin Türkiye'yi iyi yönetemediğini savunan Özpolat, 'Türkiye çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana bu kadar sıkıntılı dönem görmemiştir. Bu sıkıntıları artık Türkiye taşıyamıyor. Bu iktidar ülkeyi iyi yönetemiyor. Türkiye'nin asıl sorunlarıyla ilgilenmiyor. Gelecek seçimlerde Türkiye AK Parti'den kendini kurtaracaktır' diye konuştu.

'AK Parti'nin Türkiye'de bir korku imparatorluğu kurduğunu' öne süren Özpolat, 'iktidarın kendisine karşı olan kişileri cezaevlerine attırdığını' iddia etti. Edirne'nin Trakya'nın aydınlık yüzü olduğunu söyleyen Özpolat, 'Özellikle Edirne bir semboldür. Bu iktidar bu bölgede istediği hiçbir şeyi yapamamıştır. Oyla yapamadıklarını birtakım güçleri kullanarak yapmak istemektedir. Edirne'yi işgal edebilmek için var gücüyle çalışmaktadır' dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Savcı Sayan ise AK Parti'nin 'Kürt açılımı' konusunda samimi davranmadığını, açılımın anaların gözyaşını dindirmek yerine daha da artırdığını ileri sürdü.

Sayan, şu görüşleri kaydetti:

'Devletin bütün imkanlarından devletin tepelerindekiler faydalanıyor. Gün artık isyan etme, bunlara karşı çıkma günüdür. Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'nı yeniden okuma günüdür. Biz korktukça bunlar üzerimize geliyor. Askerlerimizin başına çuval geçirenler daha sonra kırmızı halılarla karşılanıyor. Ben bunlara isyan ediyorum. Deniz'leri zamanında anlasaydık, yaşatabilseydik böyle olmazdı. Şimdi Deniz Baykal'ı iktidar yapmazsak bu sıkıntılar bitmeyecek.'

Özpolat'ın divan başkanı seçildiği kongrede Edirne milletvekilleri Rasim Çakır ve Bilgin Paçarız da birer konuşma yaptı.

- GENCAN TEKRAR BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut başkan Necat Gencan ile Süleyman Sucu'nun yarıştığı kongrede 367 delege oy kullandı.

197 oyla Gencan yeniden CHP İl Başkanlığına seçilirken, Sucu 167 oy aldı. 3 oy geçersiz sayıldı.

CHP Edirne İl Yönetimi Nurgül Altuğ, Hasan Boz, Şükrü Ciravoğlu, Ülfet Günel, Hasan Güney, Aslıgül Korkmaz, Emin Barış Olgaç, Suhat Polat, Ediz Ün, Fikriye Ünal, Ahmet Ürel, Sadettin Yaşa, Emin Yavaş ve Sabahattin Yıldırım'dan oluştu.

(MŞ-RC-EMD-ŞP) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title