Haberler

CHP'den Çocuk İstismarını Önleme Komisyonu Raporu'na Şerh

TBMM Çocuk İstismarını Önleme Komisyonunun CHP'li üyeleri, bugün TBMM Başkanlığına teslim edilecek komisyon raporuna katılmadıklarını ve muhalefet şerhi koyduklarını bildirdiler.

TBMM Çocuk İstismarını Önleme Komisyonunun CHP'li üyeleri, bugün TBMM Başkanlığına teslim edilecek komisyon raporuna katılmadıklarını ve muhalefet şerhi koyduklarını bildirdiler.

Komisyonun CHP'li üyeleri, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, raporla ilgili hazırladıkları muhalefet şerhiyle ilgili bilgi verdiler.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bugün TBMM Başkanlığına teslim edilecek rapora, CHP'li üyeler olarak değişik sebeplerle katılmadıklarını söyledi.

Komisyonun 4 partinin ortak önergesiyle kurulduğunu ancak Komisyon Başkanlık Divanının sadece AK Parti'li üyelerden oluşturulduğunu ifade eden Bekaroğlu, raporun internet taramasıyla elde edilebilecek bilgilerin boca edildiği bir akademik çalışmaya dönüştürüldüğünü savundu.

Komisyonun alanlara çıkmadığını, devlete bağlı yuvalara, cezaevlerine, Suriyelilerin kaldığı kapmlara gitmediğini belirten Bekaroğlu, komisyonun bütün zamanını uzman dinlemekle geçirdiğini, onların da teorik bilgi sunduğunu söyledi.

Teorik bilgileri derlemek için böyle bir komisyonun kurulmasına gerek olmadığını ileri süren Bekaroğlu, "Çocuk işçiliği konusuna hiç girilmedi. Cinsel istismarların en yaygın olarak görüldüğü alanlardan birisi çırak, kalfa, usta üçgenidir." dedi.

Bekaroğlu, cezaevlerinden çocuk istismarlarıyla ilgili ciddi haberler geldiğini, Ankara'da iki kuruma önceden haber verilerek yapılan ziyaretlerin dışında durumun ne olduğunu görecek çalışma yapılmadığını savunarak, bu nedenle komisyonun görev yaptığı süre içinde caydırıcılık etkisi de gösteremediğini iddia etti.

"Araştırmacılar için kaynak olabilir"

Komisyonun çalışmaları sırasında hiç bakan dinlenmediğini, eğitim sisteminin bu olaylara nasıl etki ettiğinin araştırılmadığını dile getiren Bekaroğlu, "Raporun hiç olumlu yanı yok mu? Var. Teorik de olsa bu bilgilerin kitapta bulunması faydalıdır. Araştırmacılar için kaynak olabilir." diye konuştu.

Önerilerin hemen hemen tamanının çok genel, yuvarlak cümlelerle yapıldığını belirten Bekaroğlu, katıldıkları en önemli noktanın, TBMM'de çocuk hakları inceleme ve izleme komisyonu kurulması önerisi olduğunu bildirdi.

Bekaroğlu, "Koca 4 ay harcandı. Komisyonun kurulmasının üzerinden 6 ay geçti. Bu 6 ay boşa harcandı. Toplumdaki duyarlık da söndürüldü ve örtüldü. Karaman'daki olayın ardından toplumda duyarlılık vardı, ihbarlar artıyordu. Meclis araştırıyormuş gibi yaptı ama araştırmadı. TBMM, vaktini boşa harcamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"Komisyon toplumun önünü açıcı çalışma gösterememiştir"

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, "Bu komisyon toplumun önünü açıcı, TBMM'nin onurunu yükseltici işlevini ortaya koyan çalışma gösterememiştir." dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, komisyon çalışmaları sırasında muhalefet anlayışıyla haraket etmediklerini, eğitim sistemiyle ilgili söylediklerinin raporda sadece iki cümle ile yer aldığını söyledi.

Kayışoğlu, "Hemen hemen bütün uzmanlar, 18 yaş altı evliliklerin kesinlikle yasaklanması ve cezai yaptırım uygulanması gerektiğini söylediler. Ancak bundan bile sonuç çıkaramadık. Çocuk evliliklerin yasaklanması rapora mutlaka açık şekilde konulmalıydı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Mehmet Bekaroğlu AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title