Haberler

CHP Ankara Milletvekili Okay: 'Terör Örgütüne Gösterilen Hoşgörü, Sonunda Öcalan'ın Bu Tür Talepleri Yüksek Noktada İfade Etmesine Taşımıştır'

CHP Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, 'Terör Örgütüne Gösterilen Hoşgörü, Sonunda Öcalan'ın Bu Tür Talepleri Yüksek Noktada İfade Etmesine Taşımıştır' Dedi

CHP Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, 'Terör örgütüne gösterilen hoşgörü, sonunda Öcalan'ın bu tür talepleri yüksek noktada ifade etmesine taşımıştır' dedi.

CHP Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri, seçim çalışmalarına devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında CHP Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay ve İstanbul Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Özpolat Aksaray'a geldi. CHP Aksaray İl Teşkilatında İl Başkanı Ferda Bozkurt'u ziyaret eden Okay ve Polat, daha sonra partililerle görüştü. Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Okay ve Polat yaptıkları çalışmaları anlattı. Aksaray'ın Milletvekili sayısının 4'ten 3'e düştüğünü, Aksaray'ın nüfusunda azalma olduğunu kaydeden CHP Milletvekili Okay, 'Nüfus burada azalıyor. Aksaray'da demek ki insanlar artık doymuyor ve bu nedenle farklı yerlere göç ediyor' dedi.

Okay, bir gazetecinin terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın son günlerdeki yaptığı açıklamalarla ilgili sorusuna, 'Bu bir müzakere sürecidir, verilen ödünlerdir. Aslında terör örgütü ile müzakere olmaz. Terör örgütü ile mücadele olur. Terör örgütüne gösterilen hoşgörü, sonunda Öcalan'ın bu tür talepleri yüksek noktada ifade etmesine taşımıştır' yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde yaptığı çeşitli açıklamalarına dikkat çeken Hakkı Suha Okay, '12 Haziran seçimi Türkiye için bir kader seçimidir. Türkiye böylesine baskıcı despotik bir yönetim anlayışı ile kendisini sultan gibi gören, padişahlığa öykünen bir Başbakan tarafından yönetiliyor. Türkiye'de ilk defa bir Başbakan böylesi bir üslupla siyaset yapıyor. Bu üslup siyasetin üslubu da değil. Bu üslup bir kabadayı üslubu, bu üslup bir diktatöryal üslubun anlayışıdır' diye konuştu.

(AD-MAT-NÖZ) - AKSARAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title