Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar."Biz Dünyayı Mutluluğa, Refaha Kavuşturma Sorumluluğu Olan Bir...

Tuncay Bekar - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz dünyayı mutluluğa, refaha kavuşturma sorumluluğu olan bir dinin mensuplarıyız, dünyada Akdeniz'i göl yapmış bir imparatorluğun mensuplarıyız."

Tuncay Bekar - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz dünyayı mutluluğa, refaha kavuşturma sorumluluğu olan bir dinin mensuplarıyız, dünyada Akdeniz'i göl yapmış bir imparatorluğun mensuplarıyız. Bizim komşularımıza ve dünyaya karşı sorumluluklarımız var. Onun için Türkiye'nin lider ülke olma mecburiyeti var" dedi.

Bakan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projelerinin işsizliği azaltacağını, vasıfsız gençlerin iş bulmasını ve insanların daire almasını sağlayacağını belirtti, Trabzon'da çok önemli kentsel dönüşüm projeleri yürütüldüğünü söyledi.

Trabzon'da Ayasofya Müzesi çevresi, Zağnos Vadisi ile Tabakhane'de kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini anlatan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm yapılacak olan Çömlekçi'de paralar ödeniyor. Paraların biraz daha fazla ödenip oranın dönüştürülmesi, Narlıbahçe'nin, Ortahisar'ın yapılması hatta Akçaabat, Yomra, Araklı ve Çağlayan'da kentsel dönüşümlerin devam etmesi lazım. Büyükşehir olan Trabzon'u gergef gergef örmemiz lazım. Trabzon'un parkları, bahçeleri vadileri, dağları ve sahiliyle ahenkli bir kent olması lazım" diye konuştu.

Trabzon'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğünü dile getiren Bayraktar, "Kentsel dönüşümler yapıldığı zaman Trabzon bir biblo gibi, bir yüzük gibi işlenmiş olacak. Trabzon'un telkari işçilerinin gümüşü işlemesi gibi Trabzon ortaya çıkacak. 200 milyon liradan daha fazla Zağnos deresine ödeme yapıldı. Şimdi 5 milyon lira Çömlekçi'ye ödendi, 5 milyon daha ödenecek. Tabakhane'de ödemeler devam ediyor. Pelitli'de, Ayasofya'nın etrafında ödemeler yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin etrafında ödemeler yapıldı. Bunlar kente kaynak getiriyor" dedi.

Trabzon'da sağlık alanında da önemli yatırımlar yapıldığını, Akçaabat ve Kaşüstü'nde 2 bölge hastanesi inşa edildiğini, eğitim alanında da önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Bayraktar, bunların yanı sıra kentte önemli projeler yürütüldüğünü ifade etti.

-"Lafla peynir gemisi yürümüyor"-

Bakan Bayraktar, Tonya ilçesinde yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı çıkılmasını anlayamadığını belirterek, "Trabzon'un ortasında çimento fabrikası var, ona karşı çıkılmıyor, Tonya'nın dağında çimento fabrikası yapacağız ve eczahane gibi olacak diyorum ona karşı çıkıyorlar. Anlamak mümkün değil. Bunun mutlaka yapılması lazım. Buraya yaklaşık 150 milyon lira yatırım gelecek, arkasından yılda 2 milyon ton çimento üretilecek ve bundan çok ciddi manada ihracat yapacağız, Trabzon'a iş imkanları gelecek" ifadelerini kullandı.

Trabzon'da TED Koleji kuracaklarını, Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde teknik lise kurup o alanı teknopark haline getireceklerini, Akyazı Spor Kompleksi'nin ihale sürecinin ardından kısa sürede bitirileceğini, köy yollarının betonlanacağını, Kanuni Bulvarı'nın yapımının hızlandırılacağını, yeşil alanların artırılması için Beşirli sahilinde yeni bir dolgu projesi yapmayı düşündüklerini ifade eden Bayraktar, "Ama lafla peynir gemisi yürümüyor. Bu projelerin mutlaka yapılması lazım, yapıldığı zaman biz de onları elimizden geldiği kadar destekleyeceğiz" dedi.

Trabzon'da bir çok önemli projeleri olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Trabzon bölgenin amiral gemisidir, ağabeyidir, başkentidir, bir merkezdir, dünyada ismi duyulan bir şehirdir. Bunun için Trabzon'u gerçekten güzelleştirmemiz, bir çekim merkezi yapmamız lazım. Trabzon'u teşvikin içine koymak için kararnameyi durdurduk, yalvardık yakardık durdurduk. Trabzon'u da teşvikin içine katmak için yoğun bir gayretimiz var."

-"Trabzon'da turizm çok ciddi manada artacak"-

Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon'un yapılan ve yapılacak projeler ile Türkiye'nin önemli cazibe merkezi olacağını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon'da turizm çok ciddi manada artacak. Trabzon şehir olgusu itibariyle, hisarlarıyla, kalesiyle, tarihi ve turistik mekanları ile yayla turizmi ile vadilerindeki düzenlemelerle çok ciddi manada cazibe merkezi olacak. Özellikle kendi bölgesinden Samsun, Erzincan, Gümüşhane, Giresin, Ordu, Bayburt, Rize, Artvin'den hatta Erzurum, Kars'tan buraya bir çok insanımız gelecek. Bunun bölgeye da faydası var. Bu bakımdan bizim kentsel dönüşüm projelerine çok ciddi manada ağırlık vermemiz gerekir. Kentsel dönüşüm projeleri ile ekonomi canlanacak."

-"Herkese hizmet götürmeye çalışıyoruz"-

Bakan Bayraktar, hükümetin Trabzon ve Türkiye'deki diğer çalışmalarına da değinerek, "Biz bardağın boş tarafına bakamayız, bizim işimiz var, gücümüz var. Biz dünyayı mutluluğa, refaha kavuşturmak sorumluluğu olan bir dinin mensuplarıyız. Dünyada Akdeniz'i göl yapmış bir imparatorluğun mensuplarıyız. Bizim komşularımıza ve dünyaya karşı sorumluluklarımız var. Onun için Türkiye'nin lider ülke olma mecburiyeti var" diye konuştu.

AK Parti'de görev yapmanın sıradan bir iş olmadığını, herkesin bulunduğu noktada yapması gereken işler olduğunu, AK Parti'ye oy veren, vermeyen herkese hizmet götürmeye çalıştıklarını söyleyen Bayraktar, bunların moralle yapıldığını ifade etti.

Bayraktar, iş ve üretim yapanın hata yapabileceğini de dile getirerek, "İş ve üretim yapan hata yapar ama diğer taraftan nabız tutarak, tilki gibi kümesin yanında bekleyerek, 'buradan tavuk çıkar da bir tane de ben yakalarım' diyenler artanları alır. Artanları alanlar kolay yorulur, bizde yorulmak yok. Biz her zaman vatanımızı yükseltmek için daha gayretli çalışacağız. Bu bizim şevkimizi de keyfimizi de mutluluğumuzu da artırıyor" şeklinde konuştu.

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title