Haberler

Çevik Bir Meydanı'nda "28 Şubat Protestosu"

Güncelleme:

Buca'da Orgeneral Çevik Bir Meydanı'nda "28 Şubat protestosu" yapan BBP üyesi bir grup, meydanın adının değiştirilmesini istedi.

İzmir'in Buca ilçesindeki Orgeneral Çevik Bir Meydanı'nda "28 Şubat protestosu" yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup, meydanın adının değiştirilmesini istedi.

Orgeneral Çevik Bir Meydanı'nda toplanan BBP'liler 28 Şubat sürecinde yaşananlara yaptıkları bir basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Partililer adına açıklamayı yapan BBP Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Vural Turan, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in isminin verildiği meydanın adının değiştirilmesini istediklerini ifade etti.

"Seçilmiş iktidarları silahla alaşağı etmeye çalışan insanların isimlerinin yaşatılmasını uygun bulmadıklarını" dile getiren Turan, meydanın adının

"Orgeneral Eşref Bitlis Meydanı" olarak değiştirilmesini önerdi.

Bu önerilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi'ne resmi yazı ile ilettiklerini ancak olumsuz cevap aldıklarını belirten Turan şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl bu alanın isminin değiştirilmesi için topladığımız 3 bin imzanın yer aldığı dilekçeyi Buca Belediyesi'ne ilettik. Topu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne attılar. Büyükşehir Belediyesi de meydandaki isim değişikliğinin adres ve veri tabanına aktarılmasından doğacak gecikmelerin emek ve maliyet yönünden ciddi zararlara yol açabileceği gibi komik bir gerekçe sunarak reddettiler. Ama diğer taraftan Karşıyaka Belediyesi Gün Sazak Bulvarı'nın isminin değiştirilmesi için çalışma başlattı. Biz bu meydanın isminin, şehit edilerek öldürülen Orgeneral Eşref Bitlis Meydanı olarak değiştirilmesini öneriyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup tarafından "Orgeneral Çevik Bir Meydanı" yazısının üzeri "Orgeneral Eşref Bitlis Meydanı" yazısıyla kapatılarak meydanın ismi sembolik olarak değiştirildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Büyük Birlik Partisi Çevik Bir 28 Şubat Buca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title