Haberler

Çete Davasında Tahliye Çıkmadı

Adana'da 29 sanıklı 'çete' davasında, 230 gündür tutuklu olan 10 sanığın tahliye istemi reddedildi.

Adana'da aralarında Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in de bulunduğu 29 sanıklı 'çete' davasında, 230 gündür tutuklu olan 10 sanığın tahliye istemi reddedildi.

Aytaç Durak hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlamasıyla 19 yıla kadar, Durak aleyhindeki iddiaları ile gündeme gelen Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel hakkında ise çeteciliğin yanı sıra rüşvet iddiası ile 71 yıla kadar hapis cezası istemiyle Özel Yetkili Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugüne ertelenen duruşmasına, tutuklu sanıklar Tuncel ile 'Bülent Ersoy'u sahnede vuran isim' olarak tanınan Hacı Tepe, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Süleyman Tulpar, Mehmet Salih Tulpar, Yusuf Erbey, Muhammet Şu ve Murat Şu katıldı. Sabah erken saatlerde başlayan duruşmada tutuklu sanıklar savunma yaptığı için bugünkü duruşmada bazı tutuksuz sanıklar, mağdurlar ve sanık avukatları dinlendi. Uzun uzun müvekkillerini savunan avukatlar, suçlamaları kabul etmedi.

MAĞDURLAR ŞİKAYETÇİ OLMADI

Davanın tutuksuz sanıklarından Mehmet Şu ve Mehmet Duran Yelin, duruşmaya katılarak savunma yaptı. Çete üyesi olmakla suçlanan Mehmet Şu ve Mehmet Duran Yelin, iddiaları hayretle karşıladıklarını belirterek, beraatlerini istedi. Davanın mağdurları olarak dinlenen Jale Eren, Neşet Eren ve Murat Sarısu da sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söylediler.

TUTUKSUZ SANIKLAR DA GELECEK

Tutuklu sanıklardan Yusuf Erbey ve Orhan Yiğit, dün olduğu gibi bugünkü duruşmada da, avukatları olmadığı için savunma yapamadı. Saat 18.40'da ara karar için duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, bir sonraki celsede savunma yapmayan iki sanık için avukat hazır edilmesini kararlaştırdı. Cumhuriyet Savcısı, sanık avukatlarının tahliye istemine karşı çıkarak, tutukluluk hallerinin devamını istedi. Dünkü ve bugünkü duruşmada dinlenmeyen tutuksuz sanıkların bir sonraki celsede hazır edilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, tahliye istemlerini reddederek duruşmayı 4 Mayıs tarihine erteledi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin müdahillik istemi kabul edildi.

HANGİ SUÇLAMAYLA YARGILANIYORLAR?

10'u tutuklu 29 sanıkla ilgili Özel Yetkili Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 314 sayfalık iddianamesinde 3 ayrı suç örgütünün varlığından söz edilirken, Durak'ın oğlu mimar Gökhan Durak'ın fidye karşılığı kaçırılmasının da planlandığı iddia edilmişti. Aytaç Durak hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek', 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' ve 'pek az sayıda mermi bulundurma veya taşıma' suçlarından toplam 19 yıla kadar, Mustafa Tuncel hakkında ise 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet almak ve vermek', 'ihaleye fesat karıştırmak', 'basit yaralama', 'kamu malına zarar verme', 'tehdit', 'pek az sayıda mermi bulundurma veya taşıma' suçlarından toplam 71 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede, tutuklu sanıklardan Murat Şu ile Mehmet Salih Tulpar'ın liderliğinde de 3'üncü suç örgütünün var olduğu öne sürülürken, diğer sanıklar örgüt üyeliği ve örgüte yardım etmekle suçlanmıştı.

KİMLER YARGILANIYOR?

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Durak ve Tuncel ile birlikte, Murat Şu, Mehmet Salih Tulpar, Belediye Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Ali Uğur Akbaş, Orhan Yiğit, Yusuf Erbay, Süleyman Tulpar, Metin Kurgun, Mehmet Duran Yelin, Güner Gök, Halil İbrahim Altınışık, Şakir Oral, Hakan Bülent Yardımcı, Muhammet Şu, Hacı Tepe, Sema Yıldırım, Ferat Yüksel, Orhan Alagöz, Emin Ekmekçi, Berces Akyüz, Mehmet Şu, Gani Özdoğan, Mehmet Ali Akyüz, İsmail Yağmur Tuncel, Dursun Haseki, Muharrem Hasbi Mutlu ve Ahmet Atma yargılanıyor. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

mustafa tuncel mehmet salih Aytaç Durak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title