Haberler

Cenazeye Rahmi Koç' da Katıldı

Güncelleme:

İstanbullu ünlü hukukçu ve 'eğitimin babası olarak adlandırılan Av.

İstanbullu ünlü hukukçu ve 'eğitimin babası olarak adlandırılan Av. Daim Demircan (85) yaşamını yitirdiği Bodrum'da bugün gözyaşları içinde toprağa verildi. Demircan'ın cenaze törenine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da katıldı. İstanbul Rotary Kulübü ile 1972-77 yılları arasında Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanlığı yapan evli 3 çocuk iki torun sahibi Av. Dr. Daim Demircan 6 Mart Salı Bodrum'un Turgutreis beldesinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. CNN Türk'de 'Işıltılar isimli programı hazırlayıp sunan Tahire Demircan'ın babası olan Daim Demircan için Turgutreis Beldesi Merkez Camii'nde bugün öğle namazında cenaze töreni düzenlendi. Törene Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Demircan'ın çocukları Tahire, Coşkun ve Arkun Demircan ile torunları Can ve Deniz Demircan ve yaklaşık sevenleri katıldı.

TEV'E BAĞIŞ YAĞDI

Cenazeye gelemeyen Berna ve Mesut Yılmaz, Doğan TV Holding A.Ş. Yöneticileri, CNN Türk, Asım-Nurhan Kocabıyık, Cem-Ümit Boyner, Mustafa-Caroline Koç'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ünlü isim Türk Eğitim Vakfı'na bağışta bulunarak temsili çelenk gönderdi.

TİTİZ VE ÇALIŞKAN BİR İNSANDI

Cenaze töreninde DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rahmi Koç, 'Daim 40 yılık dostumdu. Rotary'de uzun yıllar birlikte çalıştık. Fevkalade titiz ve çalışkan bir insandı. Kafası hesaba kitaba çok iyi işlerdi. Ama son yıllarda hastalığı yüzünden gerçekten çok çekti. Dializ onu bayağı üzdü, biz de üzüldük. İstanbul'dan geldik ve dönüyoruz, Daim'i son yolculuğunda yalnız bırakmak istemedikö dedi.

DEĞERLİ BİR HOCAMIZI KAYBETTİK

Şişli Belediye Başkanı mustafa Sarıgül de, 'Çok değerli bir hocamızı kaybettik. Ülkemize önemli katkılarda bulundu. Bilim ve sanat adına önemli çalışmalar yaptı. Dostlarına ve dostluklarına son derece büyük önem verirdi. Ben de kendisiyle tanışma imkanı buldum, kendisinden çok şey öğrendim, Allah rahmet eylesinö dedi.

EĞİTİM BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ

Tahire Demircan da, babasının ünlü besteci Mustafa Sunar'ın torunu olduğunu belirtti. Demircan, 'Babam örnek bir eş, örnek bir baba ve örnek bir eğitimciydi. Babam beş yaşından itibaren bizleri en iyi şekilde eğitti. Dünyada gezmediğimiz görmediğimiz yer kalmadı. Babamızın toplum adına yaptığı hizmetlerle gurur duyuyoruz. Ben ve kardeşlerim babamın bize devettiği eğitim ve hizmet bayrağını bundan sonrada dalgalandırmaya devam edeceğizö dedi.

Demircan'ın cenazesi kılınan namazın ardından Akçaalan Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sarıgül Rahmi Koç İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title