Haberler

Çelik: Çözümün Adresi Demokratik Katılım

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Demir Çelik, ''Çözümün adresi demokratik siyaset için demokratik katılım'' dedi.

Çelik, BDP'nin Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda düzenlenen 1. Olağanüstü Kongresinde yaptığı konuşmada, Kürtlerin yıllardır ''özgürlük mücadelesi'' verdiğini söyledi.

Sistemden beslenen siyasi partilerin halkların taleplerini karşılama şansının olmadığını savunan Çelik, ''Açılım manipülasyondur, aldatmacadır, tasfiyedir'' dedi. Çelik, çözümün adresinin ''demokratik siyaset için demokratik katılım'' olduğunu söyledi.

''Ceberut devletin zulmüne karşı eşitlik, adalet ve özgürlüğün BDP ile mümkün olacağını'' öne süren Çelik, ''AKP'nin yapmaya çalıştığı Kürtlerin örgütlü mücadelesini tasfiyedir'' dedi.

Çelik, kapatılan DTP'nin son yerel seçimlerde pek çok belediye başkanlığını kazandığını, yüzlerce belediye meclis üyesinin seçilmesini sağladığını ifade ederek, ''bunun toplumun açlığını duyduğu eşitlik, özgürlük ve adaleti sağladıkları için gerçekleştiğini'' savundu.

Terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması''na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında göz altına alınan belediye başkanlarının kelepçelenmesini de eleştiren Çelik, ''Bunun neresi adalet? Neresi özgürlük?'' diye sordu.

''Kürtler adına örgütlü mücadeleyi sürdürenin adı DTP de olsa BDP de olsa fark etmiyor'' diyen Çelik, ''Demokratik Açılım'' çalışmalarının partinin dağıtılmasının mücadelesi olduğunu öne sürdü.

Çelik, BDP'nin Türkiye'de asker ve sivil bürokrasiye rağmen yerel yönetimlerde iktidara geleceğini daha sonra da 70 milyonu kucaklayan sivil ve demokratik anayasayı yapan parti olacağını söyledi. Çelik, seçim sistemini ve Siyasi Partiler Yasasını değiştireceklerini, dile ve kültüre özgürlük tanıyan yasal düzenlemeler yapacaklarını da kaydetti.

-TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK-

Tekel işçilerinin taleplerinin aylardır ''görmezden gelindiğini'' öne süren Çelik, ''Tekel işçilerinin taleplerini görmezden gelen Başbakan bu sorunu çözememe basiretsizliğini gösterirken demokrasi sorununu nasıl çözecek?'' diye konuştu.

Çelik, BDP olarak özlemlerinin toplumun demokratikleştirilmesini sağlayacak ''siyasal aktör'' olmak olduğunu da söyledi.

Bu arada Çelik'in konuşması sırasında kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk salona geldi. Türk ve Tuğluk salondakilerden yoğun alkış aldı.

Kongreye Leyla Zana ve Irak'taki Kandil bölgesinden gelerek teslim olan ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan terör örgütü PKK üyelerinden bazıları ile bir grup Tekel işçisi de katıldı.

Girdikleri çatışmalarda ölen bazı teröristlerin adları salonda anons edildi ve katılımcılar tarafından alkışlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title