Haberler

Çaycuma'da Alt Yapı Elemelerine 150 Minik Öğrenci Katıldı

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig takımlarından Gemicilerspor takımı alt yapısı elemelerine 150 minik öğrenci başvurdu.

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig takımlarından Gemicilerspor takımı alt yapısı elemelerine 150 minik öğrenci başvurdu.

Çaycuma ilçesinde bulunan Süper Amatör Lig takımlarından Gemicilerspor 8-12 yaş arası okul öğrencilere futbolu daha yakından tanımaları için bir eleme başvurusu düzenledi. Çaycuma Sentetik sahada yapılan çalışmalara 150 minik öğrenci ve öğrencilerin aileleri sahaya akın etti. Burada yapılan elemelerde yaklaşık 35 minik öğrencinin minikler takımına seçileceği belirtildi.

Öğrenci velisi Sıdıka Topaloğlu, "Futbolu çocuğum istedi zaten de oynuyordu. İnşallah elemelerde kazanır ve devam eder. Heyecanlıyız, meraklıyız. Oynadılar bizde seçilmelerini bekliyoruz" dedi.

Minik öğrencilerin velisi Cengiz Topaloğlu, "Çocuğum burada elemelere katılmış ve futbol oynamaktadır. Sporu ailecek seviyoruz. Çocuğumuza da aşılamaya çalışıyoruz. Gerek zihinsel, gerekse fiziksel, ayrıca sosyal açıdan, çocuğun gelişimini en iyi derecede vermeye çalışıyoruz. Bu tür sosyal aktivitelere bizzat katılmasını istiyoruz. Bizim içinde çocuğumuzun sıkılmaması kendini geliştirmesi açısından çok önemlidir. Bu anlamda kendi kendine ayakta durabilme, kendi kendine hareket edebilme yeteneğine sahip oluyor. Seçilmesi durumunda seviniriz. Tabii ki seçilmesini istiyoruz. Bunun seçilmesi var, ileriki seneleri de var. Ben istasyonda doğdum. İlk takımımız Gemicilerspor'dur. Bizde çalışanlar da Gemicilerspor da oynuyorduk. Takımımıza karşı ayrı bir sempatimiz var. Heyecanlıyız sonuçta babayız. Bizde buraya sahada nasıl oynuyor, heyecanını yerinde görmek amacıyla geldik" dedi.

Gemicilerspor Kulübü Başkanı İlker Karahatıl, "1968 yılında kurulmuş olan kulübümüz geçmişte kapanmıştı. Tekrardan 2008 yılında kulübümüzdeki arkadaşlarla bir araya gelerek sporu tekrar gözlemledik, ayrıca gençlerimizin farklı dallarda olduğunu da gözlemleyerek, yeniden teşkilatımızı kurduk. Bunun neticesinde iki yıl önce alt yapımızı kurduk. U13-U14-U15-U19 gurubu ve A Takım olarak Süper Ligde mücadelemize devam ediyoruz. Bizim asıl amaçlarımız neticesinde toplumdaki gençlerimizin sağlıklı bir şekilde birey olarak yetişmesi öncelikli bir amacımızdır. Burada çocuklarımız birbirleriyle daha iyi arkadaşlıklar kurup sporu yapıp topluma faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Bizimde asıl amaçlarımızdan en önemlisi de budur. Yönetim Kurulu olarak aldığımız kararla bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Bu senede U14'de bölgenin şampiyonu olduk ve Zonguldak İl şampiyonluğuna katıldık. U14 da bulunan arkadaşlarımız il maçını yaparak eleme kategorilerine katıldı ve ikinci maçında da elendiler. Şimdi de 8-12 yaş arası elemeler düzenledik. Bununda fazla izdihama neden olmasın diye okullar arası yapmak zorunda kaldık. Çok mutluyuz. Burada şuanda 150 öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca çocukların ailelerini de katılımıyla yaklaşık 500 kişi buraya geldi. Onları burada görmek bizi memnun etti. Verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini ben burada gördüm. Ben hocalarıma teşekkür ediyorum, gençlere birazda olsa bir şeyler vermeye çalışmışlar. Ailelerde bizlere güvenip çocuklarını buraya getirmişler. Buraya gelen çocuklara ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bize topçunun çevik ve atik olması değil, akıllı olması lazım. Biz çocuklara diyoruz ki okulda başarısız olanın takımda yeri yoktur" dedi.

Minik öğrencilerin antrenörlüğünü yapan Ahmet Karayılmaz, "2013-2014 futbol sezonunda Gemicilerspor Kulübü olarak Barbaros Kutlutaş Ortaokulunu pilot okul seçtik. Bu çalışmalar doğrultusunda özellikle Barbaros Kutlutaş Ortaokulu okul takımıyla birlikte beraber yürüttüğümüz çalışmalarda çok önemli sonuçlar elde ettik. Bunun üzerine ailelerden çok tepkiler geldi. Aileler eğitim hayatı dışında sporu da katkı sağlamalarını bizlere arzu ettiler. Bizlerde önümüzdeki yılların kadrolarını oluşturmak için Çaycuma sentetik sahada buluştuk. Çok güzel bir yoğun katılım oldu. Seçmeleri yaparken bu işi yapabilecek gençler meydana geldi. Bu faaliyetler doğrultusunda önümüzdeki yıllardaki Gemicilerspor'un alt yapısını da oluşturmuş olduk. Ailelerimize ben buradan seslenmek istiyorum. Zonguldak ilimizde Gençlik Merkezlerimiz var buralara üye olsunlar. Aynı zamanda gençlik faaliyetlerini yaparken hem bu sporu da en iyi şekilde pekiştirsinler. Enerjilerini internet kafelerde lüzumsuz yerlerde harcayacaklarına sahalarda harcasınlar" dedi. Elemeler sonunda yaklaşık 35-40 civarında minik öğrenci minikler alt yapısına seçildi.

(SA-

10.03.2013 17: 53: 24

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Çaycuma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title