Haberler

Çavuşoğlu: ''Gazipaşa Havaalanı üzerinden de bir milyona yakın turist gelecek'' -

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "12 sene önce Antalya'ya 3 milyon, tüm Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "12 sene önce Antalya'ya 3 milyon, tüm Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu. Seneye tüm Türkiye'deki (2002'deki) turist sayısını Antalya'da ağırlayacağız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Alanya ilçe merkezindeki esnaf ziyaretlerinin ardından, Güzelyalı Caddesi'ndeki bir restoranda düzenlenen mahalle toplantısına katıldı.

Çavuşoğlu, Alanya'nın, dünya ve Türkiye'deki turizm beldeleriyle karşılaştırıldığında çok önde bir ilçe olduğunu, bunun, ilçenin yerel yönetimlerde iyi yönetildiğini gösterdiğini kaydetti.

Alanya Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Hasan Sipaoğlu'nun, 15 yılda Alanya'yı tam anlamıyla bir turizm beldesi yaptığını vurgulayan Çavuşoğlu, Antalya'ya gelen turist sayısına bakıldığında Türkiye'de İstanbul ile birinci olduğunu kaydetti.

Antalya'daki turizmin yüzde 25'inin Alanya'ya geldiğini bildiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Geçen sene itibarıyla Alanya'ya 4 milyon turist geliyor. Bu sene daha fazla gelecek. Gazipaşa Havaalanı üzerinden de bir milyona yakın turist gelecek. 12 sene önce Antalya'ya 3 milyon, tüm Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu. Seneye tüm Türkiye'deki turist sayısını Antalya'da ağırlayacağız. 2002'de tüm Antalya'ya gelen turist sayısından bir milyon fazla turisti, 4 milyon turisti ilçede ağırladık. Bunun sebepleri var. Bir kere bu şehrin çevresinin güzel olması ve şehirdeki turizm kalitesinin bir standarda ulaşmasıdır. Turizmle ilgili faaliyet gösteren her alanda standardın oluşmasıdır. "

Alanya'da Sosyal Güvenlik Kurumu yapımının devam ettiğini, ilk defa bir ilçeye fen lisesi ve üniversitenin kurulduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesinin ikinci tıp fakültesinin de açılacağını bildirdi.

Çavuşoğlu, ilçeye 5 golf sahası yapımı için projelerin hazırlandığını, 4'ü için de yer arayışının devam ettiğini kaydetti.

Çavuşoğlu'na ziyaretlerinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title