Haberler

Cansuyu Derneği, Somali'ye Okul Yaptıracak

Cansuyu Derneği, Somali'nin başkenti Mogadişu'ya okul yaptıracak.

Cansuyu Derneği, Somali'nin başkenti Mogadişu'ya okul yaptıracak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki aylarda Somali'nin başkenti Mogadişu'da temeli atılacak olan okulun içerisinde yetimhane ve meslek edindirme kursu da yer alacak.

Açıklamaya göre, Somali'deki çocuklar ve gençleri geleceğe daha iyi hazırlayabilmek amacıyla yaptırılacağı belirtilen okulda yaklaşık bin öğrenci öğrenim görebilecek.

Cansuyu yetkililerinin, Mogadişu Valisi Ahmed Nur Tarsan'ı makamında ziyaret ederek projeyle ilgili istişarede bulundukları belirtilen açıklamada, Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu'nun görüşlerine de yer verildi.

Mollaoğlu, Somali'de ciddi ve kalıcı projeleri olduğunu belirterek, şu görüşleri ifade etti:

"Cansuyu, tüm İslam coğrafyasında çeşitli projeler gerçekleştirmektedir. Bu ülkeler içerisinde Somali ve Filistin özel bir yere sahip. Çünkü Filistin, ümmetin mihenk taşıdır. Somali'ye ise ümmetin tarihten gelen bir vefa borcu var. Mekke'deki müşrikler, Müslümanlara zulüm ettiği dönemlerde ilk hicret eden sahabeler Somali topraklarına gelmişlerdi. Onları Somali'lilerin dedesi Habeş Kralı Necaşi karşılamış ve yardım etmişti. Bundan dolayıdır ki, ümmetin Somali halkına ödemesi gereken bir vefa borcu vardır. Somali'de geçen yıl açlık başladığında buraya gelen ilk yardım dernekleri arasında Cansuyu vardı.

Ülkeye geçen yıl gıda ve ilaç yardımında bulunduklarını belirten Mollaoğlu,

"Güvenlik sorunundan dolayı kalıcı yardımlarımızı bugüne erteledik. Şimdi Somali'de güvenlik sorunu yavaş yavaş düzeliyor. Derneğimizin projeleri için Mogadişu'da Valiliğin tahsis ettiği arsayı gezdik. Buraya modern bir lise, meslek edindirme kursları, spor salonları ve yetim merkezi kuracağız. Yakın zamanda temelini atacağız." ifadelerini kullandı.

Mogadişu Valisi Tarsan'ın okul için 40 bin metre karelik arsa tahsis ettiği belirtilen açıklamada, Tarsan'ın Türkiye'ye çok müteşekkir olduğunu belirttiği ifade edildi.

Muhabir: Lale Bildirici/Emel Soy

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Mogadişu Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title