Haberler

Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası Törenle Açıldı

Çankaya Belediyesi'nin Kızılay'ın kalbindeki "evi" muhteşem bir törenle açıldı.2009 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 49 milyon TL'ye satın alınan ve baştan aşağı yenilenen eski SSK İş Hanı, Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası adıyla törenle...

Çankaya Belediyesi'nin Kızılay'ın kalbindeki "evi" muhteşem bir törenle açıldı.

2009 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 49 milyon TL'ye satın alınan ve baştan aşağı yenilenen eski SSK İş Hanı, Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası adıyla törenle açıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Nihat Matkap, Perihan Sarı ve Gökhan Günaydın, Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Mehmet Şeker, Gürkut Acar, Ali Haydar Öner ve Levent Gök, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin katıldı. Tören öncesi Kılıçdaroğlu'nu makamında ağırlayan Belediye Başkan Bülent Tanık, hayata geçirilen ve yapımı devam eden projeleri hakkında sunum yaptı.

"ÇOK BÜYÜK BİR GURUR VE MUTLULUK YAŞIYORUZ"

Emek Hizmet Binası'nın açılışıyla Çankaya Belediyesi'nin gezginlikten ve kiracılıktan kurtulduğunu vurgulayan Tanık, "Böylece Ankara'nın kalbi Kızılay'da, şehrin her yerinden tek araçla gelinebilecek, tek binada, bütünlüklü ve tam hizmet sunabileceğiz. Son yıllarda ne yazık ki terk edilmeye yüz tutan Kızılay'a, başkentin kalbine yeniden Çankaya Belediyesi'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin damgasını vuruyoruz. Sizin hizmet binanızı sizlerle birlikte açmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.

Tanık bir dönem başkent kamuoyunda önemli tartışmalara yol açan Emek Meydanı Projesi'ni de hatırlatarak, "Biliyorsunuz bu binayı satın alırken hedefimiz ve projemiz binayı yıkıp yerine Emek Hizmet Binası ve Emek Meydanı yapmaktı. Toplam 6 bin metrekarelik bu alanın altıda birlik kısmına bir belediye hizmet binası yapmak, geri kalan 5 bin metrekarelik alanı, altında 2 bin araçlık bir otoparkı da olan bir meydan olarak düzenlemekti. Biz projemizi hazırladık ancak hayata geçiremedik. Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeyi engellemek için gösterdiği çabayı ve harcadığı mesaiyi burada sizlere tekrar anlatmayacağım. Ancak bu muhteşem açılış gününde Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür edeceğim. Engelleme politikasıyla bu devasa binayı yıkmamıza ve daha küçük bir bina yapmamıza engel olan Büyükşehir Belediye Başkanı, sanırım istemeyerek de olsa bize "Ankara'nın kalbine devasa bir imza atma", "bir anıt dikme fırsatı" sundu. Kendisine minnettarım. Yine 33 yıldır atıl durumda olan Kızılay Binası da bizim talip olmamızdan sonra işler hale getirilmek zorunda kalınmış; Emek İş Hanı'ndaki bitmek bilmeyen tadilatlar biz Kızılay'a yerleştikten sonra nihayet tamamlanmıştır. Bu güzel işlere vesile olduğumuz için de ayrıca mutluyuz" diye konuştu.

Tanık, baştan aşağı yenilenen binanın zemin kattan üçüncü kata kadar olan kısımlarının vatandaşların en çok uğradığı ve işlem yaptığı birimlere ayrıldığını vurguladı.

"BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ, ANCAK KENETLER"

Sözlerine Çankayalıları ve başkentlileri selamlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi'nin hayata geçirdiği başarılı projelerin CHP'yi ve yurttaşları mutlu ettiğini vurgulayarak, "İktidar 23 Nisanları, 19 Mayısları yasaklamak istiyor. Ben iki yıldır Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Şenlikleri'ne katılıyorum; Bin Çocuk Korosu'nun konserini izliyorum. O koro binlerce çocuğa birlikte özgürlük şarkları söyleme, birlikte yaşayabilme kültürü kazandırması açısından çok önemlidir. Böyle güzel bir projeyi hayata geçiren Bülent Tanık'a bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

"CHP'li belediyeler sabahın beşinde polis baskınıyla karşılaşıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Üretmek istedikleri hizmetler engelleniyor, projelerine onay çıkmıyor. Ama ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar, inandığımız yoldan; doğru yoldan asla dönmeyeceğiz.

Baskılar bizi yıldıramaz, baskılar bizi kenetler. Daha güçlü, daha diri, daha üretken olacağız" dedi.

ANAHTAR KILIÇDAROĞLU'NDA

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Bülent Tanık, Emek Hizmet Binası'nın anahtarını Kılıçdaroğlu'na sundu. Açılış kurdelesini Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Tanık, Musa Eroğlu, Onur Akın ve Mustafa Özarslan, Sakarya Meydanı'nı dolduran binlerce kişinin alkışları ve tezahüratları arasında kesti. Daha sonra binanın giriş katında yer alan Resim Galerisi'ne geçen Kılıçdaroğlu, Birleşik Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nin katkılarıyla geçtiğimiz yıl Sakarya Meydanı'nda açık havada gerçekleştirilen Resim Çalıştayı'nda ortaya çıkan ve bizzat sanatçıları tarafından Çankaya Belediyesi'ne armağan edilen resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

AÇILIŞ KONSERLERLE TAÇLANDI

Emek Hizmet Binası'nın açılışı iki önemli müzisyenin verdiği konserlerle taçlandı. Türk halk müziği ve caz kültürünü birleştirdiği başarılı yorumlarıyla Avrupa'da önemli bir müzik kariyeri olan Senem Diyici açılıştan önce orta avluda verdiği konserle kulakların pasını silerken Onur Akın da açılışın ardından Sakarya Meydanı'nda başkentlilerle buluştu.

Açılışa katılan başkentliler ve Kızılay'da faaliyet gösteren esnaf, Emek Hizmet Binası'nın hizmete açılmasını çok olumlu bulduklarını ifade etti.

Binanın alt ve üst yapı konusundaki sıkıntılarını gideren ve çevresindeki sokaklar dahil olmak üzere bütünlüklü bir çevre düzenlemesi yapan Çankaya Belediyesi, Emek Hizmet Binası'nı sosyal ve kültürel ortamlara da ev sahipliği yapacak sergi ve toplantı salonlarıyla zenginleştirdi. İç-dış mekanları tamamen engelli dostu tasarımla düzenlenen ve kent merkezine yeniden kazandırılan bina şimdiden başkentlilerin buluşma noktası oldu.

Belediyenin Fen İşleri ve Park ve Bahçeler müdürlüklerine bağlı ekiplerin gece gündüz yoğun çalışmalarıyla bambaşka bir çehreye kavuşan Emek Hizmet Binası'nın çevre düzenlemesinde de yurttaşların rahatça ve keyifle oturup dinlenebilecekleri alanlar oluşturuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Belediyesi Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title