Haberler

Çanakkaleli Esnafın Hava Sıcaklığına Karşı İlginç Serinleme Yöntemi

Çanakkale'de Yüzde 65'e Varan Nemle Birlikte 48 Derece Hissedilen Hava Sıcaklığı Esnafları Değişik Yöntemlerle Serinleme Yollarına İtti. Çanakkaleli Esnaf Hüseyin Başarır, İşyerinin Önüne Kurduğu Tavuk Çiftliklerinde Kullanılan Püskürtmeli Isı Düşürme Sistemiyle Vatandaşları Serinletmeye Çalışıyor.

Çanakkale'de yüzde 65'e varan nemle birlikte 48 derece hissedilen hava sıcaklığı esnafları değişik yöntemlerle serinleme yollarına itti. Çanakkaleli esnaf Hüseyin Başarır, işyerinin önüne kurduğu tavuk çiftliklerinde kullanılan püskürtmeli ısı düşürme sistemiyle vatandaşları serinletmeye çalışıyor.

Çanakkale'de işyerinin giriş kapısının üst kesimine kurduğu sistemle vatandaşları serinlettiğini belirten Hüseyin Başarır, "Nozul adı verilen bu sistem özellikle tavuk çiftliklerinde kullanılıyor. Sistem tavuk çiftliklerinde içerideki sıcaklığı 5-6 derece kadar düşürüyor. Bende 40 dereceyi geçen hava sıcaklıklarında hem kendim, hem de yoldan geçen vatandaşların serinlemesi için bu sistemi giriş kapımın üstüne kurdum. Direk çeşmeye bağladığım hortumun ucuna bu nozul sistemini kurdum ve buradan etrafa su

püskürtmeye başladım. Su o kadar küçük tanelere ayrılıyor ki, vatandaşların üzerine bu zerreler halinde düşüyor. Bu da havada duman şeklinde görülüyor. Böylece vatandaş dışarıdaki hava sıcaklığını 40 derece yerine 34-35 derece hissediyor" dedi.

Öte yandan ilginç serinleme yöntemini gören vatandaşlar da işyerinin önünden geçerken 5 dakika boyunca bu sistemin altında kalarak serinliyorlar. Bu ilginç serinleme yöntemiyle azda olsa serinleyebildiklerini belirten vatandaşlar, bu sistemi kuran esnafa teşekkür etti.

(AÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title