Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale'de düzenlenecek EXPOTROIA Turizm ve Ticaret Fuarı'nın hazırlıkları sürüyor.

Çanakkale'de düzenlenecek EXPOTROIA Turizm ve Ticaret Fuarı'nın hazırlıkları sürüyor.

Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde (ÇASİAD) düzenlenen toplantıda, dernek başkanı Salih Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, bazı turizm şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelip, turlar ve fuarla ilgili görüş alış verişlerinde bulundu.

Yıldız, yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin tanıtımının herkesin görevi olduğunu belirterek, iş yapma kültürünü geliştirmek için sık sık bir araya gelinmesi gerektiğini söyledi.

-Doç. Dr. Doğrusöz, Kampüs FM'e konuk oldu-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Doğrusöz, üniversitenin radyosu Kampüs FM'e konuk oldu.

Doç. Dr. Doğrusöz, daha önce İstanbul ve İzmir'de de sergiler açtığını, sergi açmak için özellikle deniz memleketlerini seçtiğini söyledi.

Tüm sergilerinde, deniz, doğa ve çevre bilincini temel aldığını belirten Doğrusöz, şöyle konuştu:

"Üç teknik kullanıyorum yaptığım eserlerde. Bir tanesi tual üzerine yağlı boya, gravür (çukur baskı) teknikleri ve lavi (sulu boya) tekniği. 'Suda izler' adlı sergimde lavi tekniğini tercih ettim. Lavi, sulandırılmış tek renkle veya mürekkeple yapılan çalışmalara denir. Sulu boya tekniğine yakındır. Lavinin temel maddesi çini ve is mürekkebi, sepya veya su katılmış başka boyadır. Kullanılan boya genellikle siyahtır. İkinci boya mavi ya da yeşil olabilir. Denizi genelde resimlerimde ana tasvir olarak yansıttığım için bu teknik bana dalgaları, denizin detaylarını renklerle ifade edebilmeyi sağladı. İleride hedefim, Burgazada'da Sait Faik Abasıyanık'ın o eşsiz öykülerinden esinlenerek yaptığım resimlerimle, bu değerli şahsiyet adına bir sergi açmak."

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Salih Yıldız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title