Haberler

Çanakkale?De Truva Şeffaf Beygir Film Şenliği Heyecanı

Çanakkale'de Aralarında Öğretim Üyesi, Mimar, Gazeteci ve İşletmecilerin Yer Aldığı Sinema Severler, 'geleneksel Uluslararası Çanakkale Truva Şeffaf Beygir Film Şenliği' Adını Verdikleri Etkinlik Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi. Bu Yıl İlkini Yapmayı Planladıkları Şenlik Sayesinde, Ünlü Film Festivallerinde Derece Alan Yapıtların Halka Ücretsiz İzletileceği Bildirildi.

ÇANAKKALE'de aralarında öğretim üyesi, mimar, gazeteci ve işletmecilerin yer aldığı sinema severler, 'Geleneksel Uluslararası Çanakkale Truva Şeffaf Beygir Film Şenliği' adını verdikleri etkinlik hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu yıl ilkini yapmayı planladıkları şenlik sayesinde, ünlü film festivallerinde derece alan yapıtların halka ücretsiz izletileceği bildirildi.

Aralarında Truva Kazıları Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüstem Aslan, işletmeci Saim Yavuz, mimar İsmail Ertem ve grafiker Eyüp Görgüler'in de yer aldığı şenlik koordinasyonun sözcüsü gazeteci Başol Özyayla, 16- 24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak etkinliğin dünya film festivallerini Çanakkale'de buluşturmayı amaçladığını söyledi. Özyayla, festival kapsamında kentin 7 mahallesinde, dünyanın en önemli 7 film şenliğinde derece alan filmlerin izletileceğini aktarırken, ''Toronto, Londra, Venedik, Moskova, Tokyo, Berlin ve Cannes adı altında gösterim merkezleri oluşturularak halka ücretsiz gösterimler yapacağız. 2010 1. Geleneksel Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği için, Troy filminde Hektor'u canlandıran Eric Bana'nın yanı sıra Mel Gibson, Russel Crowe, Angelina Jolie, Nicola Kidman, Nikita Mikhalkov, Ayumi, Brigitte Bardot, Jim Carrey, Sibel Kekilli, Kate Winslet ve Sophia Loren gibi dünya starlarına görüşme ve davet taleplerimizi ilettik. Starların bir çoğu maillerimize olumlu yanıt verdi' dedi.

Çanakkale'de yedi mahallede toplam 14 filmin ayrı günlerde gösterileceğini belirten Özyayla, şeffaf kumbaralarda ''gönlünden ne koparsa' mantığıyla toplanacak paraların, jüri üyeleri tarafından seçilecek birinci filmin yönetmenine sembolik bir hediye olarak verileceğini kaydetti.

Özyayla, ''Baktıkki Çanakkale'nin bir sinema şenliğine ihtiyacı var. Bunu yapabilecek de Çanakkale'nin ta kendisidir düşüncesinden hareketle yola çıktık. Şenliğin afişinde yer verilen Truva atının şeffaf olmasına dikkat ettik. Bilindiği gibi, Truva atı Çanakkale'nin simgesi haline gelmiştir. Ancak zamanında, içinde askerlerin saklandığı bir at. Biz farklı bir şey yapmak istedik. İçi, dışı bir olsun, dedik. Şeffaf bir at olsun istedik. Bizim atımız İyonyalıların atı gibi değil, şeffaf. Hilesi, hurdası yoktur' dedi.

Truva Kazıları Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüstem Aslan ise ''Amacımız Truva ((Troya) ile ilgili filmleri insanların parasız seyredebilmesi ve filmlerin herkese ulaşabilmesi. Bunun için bütün mahallelerde herkese ücretsiz şekilde film izleme imkanı tanınacak. Bence Troya'nın Çanakkale ile buluşması açısından önemli bir proje olacak' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title