Haberler

Çanakkale'de Diz Hastalarına Ameliyatsız Çözüm

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından diz rahatsızlığı olan hastalar için ameliyatsız tedavi yöntemi yapılıyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından diz rahatsızlığı olan hastalar için ameliyatsız tedavi yöntemi yapılıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı

Öğretim Üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Erkam Kömürcü, "diz rahatsızlığı olan hastalar için ameliyatsız ve doğal bir yöntem olan PRP (Trombositten Zengin Plazma) tedavisini öneriyoruz" dedi. Yrd.Doç.Dr. Erkam Kömürcü, "Trombositten Zengin Plazma anlamına gelen PRP tedavisi, özellikle son birkaç yılda giderek artan bir şekilde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış yeni bir yöntemdir. Başlangıçta daha çok kozmetik ve anti-aging amaçlı kullanılmış olsa da son dönemlerde özellikle kas iskelet sistemi hastalıklarında sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Bu yöntemde ilaç hastanın kendi kanından hazırlanmaktadır. Yani doğal bir tedavi yöntemidir. Hastadan damar yolu ile yaklaşık 10-20 cc kadar kan, pıhtılaşma önleyici ilaç içeren tüplere alınıp gerekli işlemlerden geçirilerek, üstte kalan Trombositten Zengin Plazma sıvısı enjektöre çekilir. Son olarak plazmaya trombositleri aktive edecek ilaç (kalsiyum klorür) eklenir. PRP artık hazırdır ve bekletilmeden uygun teknikle istenilen bölgeye uygulanır. Enjeksiyondan sonra birkaç hafta içinde tedricen başlar ve iyileşme süreci 3 ay ile 12 ay arasında devam eder. Ağrı yavaş yavaş azalır ve aylar içinde geçer. Bununla beraber kortizon uygulamasında neredeyse her 3 hastanın ikisinde gördüğümüz şikayetlerin tekrarlaması, PRP tedavisi sonrası pek gözlenen bir durum değildir" dedi.

Bu tedavi yönteminin tüm diz kireçlenmesi hastalarına, genel vücut sorunları (Şeker Hastalığı, Kanser, Kalp Yetmezliği, Damar Tıkanıklığı vs.) ne olursa olsun, yaşı kaç olursa olsun rahatlıkla uygulanabileceğini belirten Kömürcü, " Uyguladığımız ameliyatsız tedavi sayesinde; Tek seansta, hastaya ciddi risk yaşatmadan, eklemin tüm sorunlu dokularını tedavi ediyoruz. Yapılan işlem sonrası hastanın yürümesini kısıtlamadan doğal bir iyileşme süreci sağlıyoruz. PRP uyguladığımız hastalarımızdan son derece iyi sonuçlar almaktayız. Bu sonuçlar PRP tedavisinin, yaşlanan toplum ile birlikte çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen diz kireçlenmelerinin tedavisinde, geleneksel yöntemlere güçlü bir alternatif olduğunu göstermektedir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title