Haberler

Çanakkale: Çanakkale'de AK Parti ile CHP'nin İlan Kavgası

Çanakkale'de, AK Parti İl Teşkilatı'nın Gazetelere Verdiği İlanlar CHP'nin Tepkisine Neden Oldu.

Çanakkale'de, AK Parti İl Teşkilatı'nın gazetelere verdiği ilanlar CHP'nin tepkisine neden oldu.

Bir haftadan bu yana yerel gazetelerde yer alan AK Parti'ye ait "Yolun Açık Olsun Çanakkale" adı altındaki ilanda, il genelinde yapılan yatırımların AK Parti

Hükümeti tarafından yapıldığının belirtilmesine tepki gösteren CHP Çanakkale il ve ilçe örgütü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. CHP Çanakkale İl Başkanı Serdar Soydan, AK Parti İl Teşkilatı'nın yerel gazetelere verdiği ilanda, havaalanının uçuşlara açılması, doğalgazın getirilmesi, tıp fakültesi hastanesinin hizmete girecek olmasıyla ilgili yatırımların tamamını kendilerine mal ettiğini belirterek, "AK Parti'nin bu yatırımlarda bu zamana kadar emeği geçenlerin hepsini yok gibi kabul etmesi gerçekten çok ilginç. Daha önce altyapısı tamamlanmış olan havaalanından uçak seferlerinin başlatılması sadece AK Parti'ye ait bir yatırım değildir. Yine ilanda yer alan üniversiteyle limanla ve buna benzer yatırımlarla ilgili emek çaba sadece AK Parti Hükümeti ile milletvekillerinin değildir. Burada herkesin emeği vardır. Burada başka Çanakkale basının emeği vardır. Bunun dışında sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, dönemin bakanlarının emekleri vardır. Örneğin doğalgaz konusunda dönemin Milletvekili Mustafa Cumhur Ersümer'in, Hamdi Üçpınarlar'ın emeğini yok sayabilir misin? Milletvekillerimiz Nevhel Şahin, İsmail Özay ve Ahmet Küçük'ün emeğini yok sayabilir misiniz? Bunun yanında İbrahim Köşdere'nin ve Mehmet Daniş'in de emeğini yok sayamayız. Yerel yönetimlerin de bu konudaki emekleri yok sayabilir misiniz?. Bu zamana kadar görev alan Valilerimiz ve diğer belediye başkanlarımızı da yok sayamazsınız. Bütün siyasi partilerin çabalarını da yok sayamazsınız. AK Parti burada emeği geçen insanlara haksızlık yapmıştır" dedi.

"DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR, BU İDDALAR GERÇEK DIŞI"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı açıklamada, "Yapılan yatırımlar, herkes ortak hareket etme bilincine ulaştıktan sonra birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirildi. Bakınız AK Parti iktidarının üzerinden 4 yıla aşkın zaman geçti. Doğalgaz bu iktidardan öncede de Çanakkale'de vardı. Bu iktidardan önce de üniversite vardı ve Tıp Fakültesi kurulmuştu. Havaalanı da vardı. Şimdi 4 yıl sonra bütün Çanakkale halkının özverili bütünlüğü birlik ve beraberliği içinde bu yatırımlar yapılırken, gazete sayfalarını verilen ilanlarla bunların AK Parti'ye mal etmek yanlıştır. Burada bizim amacımız bu yapılan eksik teşekkürü bir partinin yüzüne vurmak değildir. Burada yapılması istenen birlik ve beraberliğin hissedilmesi ve burada emeği geçenlerin yok varsaymamaktır. Bu bir bütünleşmedir. Onun için burada herkesin hatırlanması ve teşekkür edilmesi lazımdır" diye konuştu.

Toplantıya CHP İl Başkanı Serdar Soydan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve partililerle basın mensupları katılı.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Cihat Temiz ise, gazeteler verdikleri ilanda bir sorun olmadığını belirterek, "Devlette devamlılık esastır. Bu zamana kadar madem bu yatırımlar yapıldı, o zaman neden bu zamana kadar tamamlanamadı? Özellikle Çanakkale-İstanbul arasındaki uçak seferlerinin başlamasında acaba bu özel uçak firmasına İstanbul-Ankara arasındaki hat verilmeseydi Çanakkale seferleri olabilecek miydi? Bu da siyasi iktidar sayesinde oldu. Şimdi bu kişiler Demiryolunun Çanakkale'ye getirmesini istiyorlar. O zaman buyursunlar alsınlar şimdiden demiryolu biletlerini ve bu ulaşımı sağlanmasını beklesinler. Siyasi iktidar olmasa bunlar nasıl olabilecek mi? Ayrıca doğalgaz konusunda da şunu söylemek isterim. Zamanın Çanakkale Milletvekili Cumhur Ersümer'e ve bunun dışında bu tür yatırımlarda emekleri geçenlere zaten bizler teşekkürlerimizi ilettik. Doğalgaza ilk kaynak vurulurken törenimize onu da davet ettik. Bu kişileri unuttuğumuzun söylenmesi gerçek dışıdır" ifadesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title