Haberler

Çanakkale Boğazı'ndan Dev Cisim Geçirildi

Çanakkale Boğazı, 500 Metre Uzunluğundaki 6 Adet Borunun Römorkörler Refakatinde Geçirilmesi Sebebiyle 3 Saat Süreyle Deniz Trafiğine Kapatıldı.

* Çanakkale Boğazı, Libya'daki deniz suyunun arıtılmasında kullanılacak 500 metre uzunluğundaki 6 adet borunun römorkörler refakatinde geçirilmesi sebebiyle 3 saat süreyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. Yedekli boyu 615 metreye ulaşan dev cismin geçişine güvenlik açısından 3 römorkör eşlik etti.

Türkiye'de ilk kez Fırat Plastik firması tarafından 500 metrelik tek parça olarak üretilen 6 adet borunun Libya'da deniz suyunun arıtılarak içme suyu üretiminde kullanılacağını belirten yetkililer, önceki gün Büyükçekmece sahilinden yola çıkarılan boruların Çanakkale Boğazına ulaştığını açıkladılar. Fırat Plastik firması tarafından Büyükçekmece sahilinde özel olarak kurulan mobil üretim tesislerinde 30 günde üretilen 500 metre uzunluğundaki dev borular sabah 05.30 sıralarında "Pehlivan 2" isimli römorkör tarafından çekilerek Gelibolu önlerinden Çanakkale Boğazına girdi. Saat 08.50 sıralarında boğazın en dar yeri olan Kilitbahir önlerine gelen 500 metre uzunluğundaki dev plastik borular akıntının da etkisiyle zaman zaman yön değiştirdi. Güvenlik açısından 3 römorkörün de refakat ettiği geçişi sahilden meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar, Çanakkale Boğazı'ndan ilk kez bu kadar uzunlukta bir cismin geçtiğini belirterek bol bol fotoğraf çektiler. Toplam ağırlığı 678 tonu bulan 6 adet plastik borunun Çanakkale Boğazı'ndan geçirilmesinin ardından boğazın saat 09.30 sıralarında yeniden trafiğe açılacağı öğrenildi.

(AÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title