Haberler

Çanakkale: Ayvacık'ta Kültür ve Sanat Şenliği

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde Düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği İlginç Görüntülere Sahne Oldu.

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği ilginç görüntülere sahne oldu.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "Bu yıl ilki yapılan 1. Kültür ve Sanat Şenliği'ni düzenlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şenliği düzenlemekteki amacımız, yüzyıllardan bu yana çeşitli kültürlerin buluştuğu ve yayıldığı yöremizi layıkıyla tanıtmaktır. İlçemiz antik kültür zenginliğinin yanı sıra, el dokumaları, halıcılığı, zeytinciliği, muhteşem doğası, endemik bitki çeşitleri ile bir çekim merkezi olma yolundadır. Sizleri yöremizin kendine has tüm varlıklarını tanımanızı, görmenizi umut eder, 3 gün boyunca sürecek olan şenliğimizin en iyi şekilde geçmesini dilerim" dedi.

İzmir Seferihisar'dan gelen Orhanlı Köyü Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ekibi folklor gösterisi yaptı. Daha sonra Ayvacık Belediyesi konferans salonunda brifing düzenleyen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Aydın Uğurlu, Ayvacık'ta dokunan ve dünya çapında büyük ilgi gören Ayvacık halıları ile bilgiler verdi.

Çeşitli sergilerin, kitap imza günlerinin yanı sıra, "halının serüveni" adlı gösteride vatandaşlar halının nasıl imal edildiğine şahit oldu. Akşam ilçe stadyumunda sahne alan Coşkun Sabah vatandaşları coşturdu. Şölene Çanakkale milletvekilleri İbrahim Köşdere, Mehmet Daniş ve Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title