Haberler

Cam Kemik Hastası Kadından Oğlu İçin İş Talebi

Mehmet Tuğcu - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan cam kemik hastası 1,15 metre boyundaki Ayten Çelik (58), kendisi gibi hasta oğlunun iş sahibi olmasını istiyor.

Mehmet Tuğcu - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan cam kemik hastası 1,15 metre boyundaki Ayten Çelik (58), kendisi gibi hasta oğlunun iş sahibi olmasını istiyor.

Çelik, yaklaşık 30 yıl önce İstanbul'da bir fabrikada çalıştığı sırada tanıştığı 1,50 metre boyundaki Hüseyin Çelik (54) ile dünya evine girdi. Çiftin tek çocukları Serhat (29) da annesi gibi cam kemik hastalığına yakalandı. 1,30 metre boyundaki Serhat Çelik, çocukken geçirdiği 9 ameliyatın ardından belden aşağısına konulan platinlerle ve koltuk değnekleriyle hayata tutunuyor.

Baba Hüseyin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da tanışarak evlendiği eşinin küçükken geçirdiği cam kemik hastalığı nedeniyle kemiklerinin gelişememesi sonucu kısa kaldığını söyledi.

Kendisinin de 7 yaşında geçirdiği guatr ameliyatı esnasında beyne giden büyüme damarının kesilmesi sonucu kısa kaldığını savunan Çelik, tek çocukları Serhat'ın doğduğunda herhangi bir hastalık belirtisi bulunmadığını anlattı.

Oğlunun bir yaşına geldiğinde rahatsızlandığını ve doktorların cam kemik hastalığı teşhisi koyduklarını dile getiren Çelik, bu hastalığın anne sütünden geçmiş olabileceğinin söylendiğini kaydetti.

Çelik, Serhat'ın çocukluk döneminin çok sıkıntılı geçtiğini ve arka arkaya 9 ameliyat geçirdiğini ifade ederek, "Buluğ çağına geldiğinde belden aşağısındaki kemiklerin tamamının kırık olması nedeniyle platinle yaşamını devam ettirmeye başladı. Serhat, ilkokul mezunu. Ortaokula gitmek istedi, ancak okul yöneticileri sorumluluk kabul etmemek için onu okula almadı. Okuyamamasının ezikliğini hep yaşadı. Dışarıdan ortaokulu, sonra da lise ve üniversiteyi bitirmek istiyor" dedi.

Serhat Çelik de belden aşağısının tamamının platinli olması ve koltuk değnekleri olmadan yürüyememesi nedeniyle çoğu zaman hastane ve diğer ihtiyaçlarını arkadaşlarının yardımıyla karşılayabildiğini belirtti.

Anne ve babasının emekli olduğu gerekçesiyle kendisine herhangi bir sakatlık maaşı bağlanmadığını dile getiren Çelik, "Sakat maaşı değil, iş istiyorum" dedi.

Anne Ayten Çelik de oğullarının kendileri için yaşam kaynağı olduğunu, ancak onun kendisi gibi cam kemik hastalığına yakalanıp belden aşağısının platinli olmasına ve koltuk değneklerine bağlı yaşamasına dayanamadığını söyledi.

Serhat için eşiyle birlikte çok kapılar çaldıklarını, ancak ona iş bulamadıklarını dile getiren Ayten Çelik, "Serhat bazen sıkılır, bunalır ama elimizden bir şey gelmiyor, çok üzülüyoruz" diye konuştu.

Devlet yöneticilerinden ve hayırsever iş adamlarından oğluna iş verilmesini isteyen Çelik, "Her anne ve baba gibi oğlumuzun mürüvvetini görmek istiyoruz. Oğlumun bir işi olsun, hayata tutunsun" dedi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Çelik Kastamonu İstanbul Taşköprü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title